Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

 Het fotograferen van vuurwerk

Oké, laten we eerst de BULB stand onder de loep nemen, voordat we bij het vuurwerk belanden. Je vind de BULB stand als je in de sluitertijd instelling verder draait als je bij de 30 seconden bent aangekomen. Mogelijk heb je zelfs een aparte BULB instelling op je camera.

De BULB stand maakt het mogelijk om zelf je sluitertijd te bepalen, zelfs tot oneindig. Enorm handig als je bij 30 seconden nog steeds te weinig licht hebt, dan is BULB je uitkomst. Het heeft echter nog een bijzondere eigenschap en die hebben we nodig bij vuurwerkfotografie. Overigens werkt het fotograferen van bliksem hetzelfde als vuurwerk. Twee vliegen in één klap dus!

Hoe werkt het?

In de BULB stand bepaal jezelf wanneer je de opname wilt starten en wanneer je de opname beëindigt. Je drukt de knop in, de opname begint, je drukt de knop weer in, de opname stopt. Zo kun je dus de opname starten en direct na het vuurwerk (of bliksem) de opname stoppen. Een afstandsbediening is handig en aan te raden om bewegingsonscherpte te voorkomen van het indrukken van de ontspanknop. Je krijgt er nog wat extra tips bij.

Overige tips voor het fotograferen van vuurwerk

  • Zet de beeldstabilisatie op je lens uit (ook bij autofocus).
  • Bepaal eerst een goede compositie en zet je statief op de gewenste plek.
  • Stel je gewenste diafragma, sluitertijd en ISO in. Ik raad je aan een diafragma tussen F8 en F14 te nemen, voor een groot scherptegebied. Je ISO zo laag mogelijk houden, vuurwerk geeft zelf al veel licht af. Een sluitertijd tussen de 1 en 5 seconden zou goed moet zijn.
  • Maak altijd eerst een testfoto en beoordeel of deze goed is.
  • Maak gebruik van het infinity (oneindig) teken om handmatig scherp te stellen.
  • Verander je van compositie of instellingen, stel dan weer opnieuw scherp.
  • Gebruik de BULB stand om volledige controle over de sluitertijd te hebben.
  • Gebruik een afstandsbediening als je deze hebt.
  • Neem de omgeving mee in je compositie. Vuurwerk is prachtig. In perspectief met bijvoorbeeld een deel van een stad, komt het nog beter tot zijn recht.
  • En last but not least, stay safe!

Wil je leren fotograferen of je eigen fotografie skills bijspijkeren?

Schrijf je in voor een van de vele workshops!

Tot kliks!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound