Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Kleurrijk authentiek Noord India!

Wat een bijzondere identiteit heeft Noord India. Je waant je in een andere wereld waar de tijd heeft stilgestaan. Een culturele schatkamer waarbij de echte parel toch wel de karakteristieke bevolking zelf is. Ogenschijnlijk blij als je toenadering zoekt en vrijwel altijd bereid om zich te laten fotograferen. Een juweel van een foto als gevolg en een twinkeling in hun ogen bij het laten terugkijken van jouw foto. Dat maakt reisfotografie zo mooi! De wederzijdse voldoening van die korte ontmoeting met iemand die je voor eeuwig vast hebt gelegd.

Het is er drukker dan het zuiden van India en dit heeft zo zijn charmes. Het is een beleving om in een tuktuk door te straten te tuffen waar koeien, varkens, kamelen, paard en wagen, scooters en tuktuks zigzaggend hun weg zoeken. Maar dat is slechts de beleving in het verkeer. Het heeft zoveel te bieden. Ik heb het mooiste voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Wat kan je zoal van Noord India verwachten?

  • De meest authentieke plek die er naar mijn mening bestaat in India, Varanasi.
  • Eeuwenoude tradities die nog springlevend zijn
  • Eén van de zeven wereldwonderen, de majesteuze Taj Mahal
  • Karaktervolle mensen waarbij het leven vaak staat gegrift in hun gelaatsuitdrukking
  • Kleurrijke festivals zoals het Holy festival of colours en de Pushkar Camel Fair
  • Prachtige tempels en fjorden
  • Een keuken die je smaakpuppillen prikkelt
  • Jaipur, ookwel de roze stad genoemd, India in zijn puurste vorm
  • National Park Ranthambore die een thuis biedt aan een diversiteit aan wildlife zoals de Bengaalse tijger en het luipaard.

Ik ben altijd blij als ik weer voet zet op Indiase grond. Net als het weerzien met mijn goede vriend Kapil, een van de beste gidsen die in India rondloopt. Niet voor niks stond hij in 2018 in de top 5 van beste reisleiders wereldwijd, benoemd door reizigers zelf. Meermaals ben ik met hem door India getrokken om de meest bijzondere locaties uit te zoeken voor reisfotografie. Hij heeft een neusje voor het traceren van het echte pure India en tevens begrijpt hij feilloos waar een fotograaf naar op zoek is. Hij heeft Nederland ook bezocht en is bekend met de Nederlandse cultuur. Een prettige samenwerking met deze professional.

Ik deel graag enkele hoogtepunten met je en nodig je vooral uit om mee op reis te gaan en jezelf deze ervaring te gunnen. Ik twijfel er geen seconde aan dat ook jij Noord India een plek weet te geven die je koestert en met regelmaat aan terug zult denken.

Varanasi

ook bekend als Benares is met 2700 jaar een van de oudste steden ter wereld. Een persoonlijke favoriet waar ik keer op keer naar uitkijk. Het is één van de belangrijkste Pelgrim plaatsen in het Hindoeïsme. Hier beleef je het India van vroegere tijden. Je hoeft slechts even op straat te blijven staan en in 10 minuten tijd komt er zoveel bijzonders voorbij dat je er versteld van staat, puur India. Je vindt hier vele Holymen die, zoals de naam het al zegt, heiligen zijn in India. Uniek in hun bestaan. Net als de Aarti Ceremony die dagelijks plaatsvindt in de ‘ghats’ aan de oever van rivier de Ganges. Een ritueel uitgevoerd door 7 jonge priesters dat je beroert, waarbij klanken van ancient instrumenten diep tot je doordringen. Een moment om even stil te staan en het in je op te nemen, alvorens de sluitertijd van je camera aan het werk te zetten om deze meeslepende plechtigheid vast te leggen.

– De ‘Taj’ zoals de majestueze Taj Mahal in de volksmond genoemd wordt, is een fabelachtig paleis. Gebouwd tussen 1632 en 1648 als eerbetoon en laatste rustplaats van Mumtaz Mahal, echtgenote van de vijfde heerser van het Mogolrijk. Niet voor niks dat deze behoort tot één der zeven wereldwonderen. Dit beroemde bouwwerk is van meerdere kanten te bezichtigen en door de symmetrie van alle kanten even mooi. Natuurlijk is dit een toeristische trekpleister, maar dit wil je met eigen ogen aanschouwen. Een juweel om te fotograferen.

Jaipur

hoofdstad van Rajasthan en beter bekend als de roze stad, is nog zo’n parel die het authentieke India vertegenwoordigt. De stad werd roze geverft in 1876 als teken van gastvrijheid voor de bezoekende prins van Wales. De bazaar, de bloemenmarkt, de Galta Ji monkey temple, het Amber en Nahargah fort zijn enkele hoogtepunten. Net als city palace, water palace en het befaamde Hawal Mahal palace, ookwel windpaleis genoemd. Het herbergt alles om karaktervolle foto’s te maken

Pushkar Camel Fair

Pushkar, eenmaal per jaar de thuishaven van de Camel fair, is een hippie stadje van weleer. De vibe hangt er nog steeds rond wat een gemoedelijke sfeer teweeg brengt. Ook hier vind je vele Holymen (Sadhu’s) die door de stad slenteren of zich ophouden rond het heilige meer. In hun geloof dient iedere Hindoeist minimaal eenmaal in zijn of haar leven naar Pushkar te komen, om zich in het heilige meer te reinigen van zondes of ziektes. In de avond zie je in de 52 ghats rondom het meer rituelen plaatsvinden waarbij offers worden gebracht. Een bijzondere plek waar je de cultuur voelt zoals deze alleen in India bestaat. De Camel fair is een wereldwijd bekend festival waar menig fotograaf op afkomt. De combinatie met Pushkar maakt het tot een ideale bestemming om aan te doen voor fotografie.

Ranthambore national park

is één van de bekenste tijgerreservaten die het land rijk is. Het park is al een genot op zich met mooie landschappen, natuur en jungle. Het is verdeeld in zones en in elke zone kun je de Bengaalse tijger en het luipaard spotten. Spanning heerst in de jeep als de eerste sporen zijn getraceerd. Geconcentreerd en vol verwachting tuur je door de jungle, wie spot ze als eerste? Als ze dan ineens voor je camera verschijnen overheerst respect voor deze elegante roofdieren. Een intense game drive ervaring die je absoluut gedaan moet hebben om het zelf te ervaren.

– Afgelegen dorpen, een bezoek bij locals thuis, als ook een bezoek aan een plaatselijke school geeft een kijk op het werkelijke dagelijks leven. Dit levert niet alleen mooie portretten op waar het karakter vanaf spat. Je leert het echte India kennen. Vriendelijk als ze zijn, openen ze zich bij een oprechte benadering. Een brede glimlach vergezeld door een twinkeling van pretoogjes bij het zien van jouw foto, genieten van de kleine dingen in het leven bestaat nog. Daar wil je toch onderdeel van zijn?

Ben je net als ik enthousiast geraakt over wat Noord India je te bieden heeft? Bekijk dan hier de fotografiereis Rajasthan Nuid India, of hier voor een sfeerimpressie in beeld.

Travelmarks photography.. your experience!

Tot kliks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound