Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Rajasthan Noord India

Rajasthan in Noord India, kleurrijk in vele facetten, authentiek en puur. Festivals, cultuur en wildlife, het wacht allemaal op je. De veelzijdigheid en het karakter dat Rajasthan te bieden heeft maakt dit deel van India bijzonder. Dat ga je ervaren en beleven tijdens deze kleurrijke fotografierondreis door het noordelijke deel van India. We nemen je mee naar het echte authentieke India. Laat je meevoeren naar deze magische wereld.

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 12-daagse rondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 • Authentiek Varanasi, hier proef je het pure India
 • Eén van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal
 • Jaipur, de roze stad met vele hoogtepunten zoals het waterpaleis en het paleis der winden
 • Karaktervolle mensen waarbij het leven staat gegrift in hun gelaatsuitdrukking
 • Een reis terug in de tijd naar een wereld die je niet voor mogelijk houdt, Rajasthan is uniek
 • Het befaamde Festival, de Camel fair in Pushkar
 • Cultuur en culturele rituelen
 • Ranthambore national park met Bengaalse tijgers, luipaarden en ander wildlife

Tijdens de reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat noordelijk India te bieden heeft. Er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops cultureel, wildlife, portretten  en reisfotografie. Deze kleurrijke fotografiereis door Rajasthan in Noord India is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kan nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema voor de 12-daagse route met dagindeling en excursies. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag in het contact formulier
Laat je inspireren door de blog van Rajasthan Noord India of kom alvast in de stemming in de fotogalerie.

Travelmarks photography.. your experience! Tot kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door noordelijk India voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen authentieke plaatsen zoals Varanasi en Jaipur, het befaamde festival Camel fair te Pushkar, het wereldwonder de Taj Mahal in Agra en wildlife in Ranthambore. Laat je meevoeren naar een fascinerende wereld zoals deze alleen in India bestaat.

Dag 1: Varanasi
Na ontvangst in Varanasi en check-in bij het hotel gaan we op pad om Varanasi in al zijn authentieke pracht te fotograferen. Dit is het echte India, hier heeft de tijd stilgestaan. We bezoeken de Dashashwamedh Ghat, grenzend aan de heilige rivier Ganges. Hier treffen we o.a. pilgrims and Hindu holy men aan, uniek in hun bestaan. In de avond aanschouwen we de Ganga Arti ceremony. Een intens ritueel dat je in vervoering brengt en prachtige beelden oplevert.

Dag 2: Varanasi
We vertrekken vroeg om het spirituele karakter van Varanasi in mooi licht vast te leggen vanaf het water. De zonsopkomst vergezelt ons met de eerste zonnestralen, wat een prachtig gezicht is vanaf de rivier. In de middag verkennen we de talrijke steegjes waar ambachten van oudsher nog steeds worden beoefend. Spectaculaire foto’s gegarandeerd. Met de oefening van de dag ervoor heb je nogmaals de mogelijkheid om de Ganga Arti ceremony pakkend vast te leggen. 

Dag 3: Varanasi
Voor we koers richting Agra zetten, benutten we de uitgelezen kans nogmaals om India in al zijn puurheid vast te leggen. Je bent vrij om hetgene wat jou het meeste aanspreekt in beeld te brengen. Je hebt tevens  de mogelijkheid om Dhamekh Stupa te bezoeken, de plek waar Buddha zijn wijsheden verspreidde.

Dag 4: Agra Taj mahal
Agra is de thuishaven van één van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal. De schoonheid van dit fabelachtige wereldwonder willen we je niet onthouden. Middels de juiste techniek kun je hier schitterende foto’s maken. We benutten de zonsondergang om de Taj Mahal vanaf de tuin aan de achterzijde in mooi licht te fotograferen. De diverse bazaars lenen zich ook uitstekend voor fotografie.

Dag 5: Agra Taj Mahal & Jaipur
We staan vroeg op om met het magische licht van de zonsopkomst de Taj Mahal op zijn mooist vast te leggen. We regelen tevens een model in traditionele kledij die voor jullie lens zal poseren. We vervolgen onze koers daarna richting Jaipur, waarbij we onderweg stoppen bij een lokale school voor een fotoshoot. In de avond gaan we op pad, kleurrijk Jaipur, ook wel de roze stad genoemd, is een paradijs voor fotografie. Net als Varanasi is deze stad puur en authentiek.

Dag 6: Jaipur
We staan vroeg op om het mooiste licht van de dag te benutten. We struinen over de straten waar oude gebouwen, oude tempels, de ontwakende stad, de opstartende markt en bovenal de kleurrijke bewoners ons reden genoeg geven voor het vroege opstaan. We hebben tijd om het Amber fort te bezoeken of te genieten van een vrije middag. Voor de zonsondergang is het ‘Tiger Fort’ the place to be.

Dag 7: Jaipur & Pushcar Camel fair
Het visitekaartje van Jaipur, de ‘Hawa Mahal’ oftwel paleis der winden is onze scenery voor de zonsopkomst. Voor we koers zetten naar Pushkar voor de Camel fair, heb je de mogelijkheid om de ontwakende stad nogmaals vast te leggen. In de avond bezoeken we het festival terrein om een indruk te krijgen van de Camel fair.

Dag 8: Pushkar Camel fair
De hele dag staat de Pushkar Camel fair tot onze beschikking. Fotograferen kun je hier eindeloos, de mogelijkheden zijn talrijk. Van silhouet foto’s tot portretten en van paardenraces tot de mooist versierde kameel, het kan hier allemaal. De Pushkar Camel fair wordt jaarlijks door vele fotografen bezocht en je hebt de kans om het festival op jouw wijze vast te leggen.

Dag 9: Pushkar Camel fair
Met de ervaring van de vorige dag nog vers in het geheugen staan we vroeg op. Het mooie licht van de zonsopkomst en een ontwakende Camel fair geven je genoeg potentie voor sprankelende foto’s. In het middaguur zetten we koers naar Ranthambore national park.

Dag 10: Ranthambore
Volle dag met game drives. Zowel in de ochtend als in de late middag gaan we met privé gypsy’s op jacht naar de tijger en het luipaard. Ranthambore is één van de beroemde parken in India om wildlife te spotten. Het park is verdeeld in zones waarbij de tijgers een eigen territorium hebben. Het park herbergt een grote populatie aan tijgers, wat de kans op het spotten van deze magnifieke katachtige groot maakt. Wildlife fotografie ten top.

Dag 11: Ranthambore
Wederom een volle dag met game drives. Na een fascinerende reis is het heerlijk om in de weelderige natuur wildlife te fotograferen. Een fantastische afsluiting met veel spanning en sensatie rondom het traceren van de dieren en tegelijkertijd een oase van rust. Naast de tijger en het luipaad leven hier ook krokodillen en diverse soorten rendieren. Ook vogels zijn rijk vertegenwoordigd. Een safari om niet snel te vergeten.

Dag 12: Terugreis
Deze dag staat in het teken van de terugreis. We treinen na een prachtige fotografiereis met vele hoogtepunten samen naar Delhi voor de retour vlucht.

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers

Datum: Coming up oktober 2024

Fotografiereis Rajasthan Noord India pakket: 12 dagen
Totaalprijs per deelnemer € 2479
Toeslag per persoon eenpersoonskamer bij 12 daagse reis € 620,-

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag
 •  

Inbegrepen:

 • Alle accomodaties op basis van gedeelde kamers
 • Ontbijt bij alle accomodaties
 • Transport in een personenbus met airco
 • Treinritten met toegewezen plaats en airco
 • Engelstalige lokale gids
 • Boottochten in Varanasi
 • Toegangsgelden tot entree bij de Taj Mahal en Amber Fort
 • Assistentie bij aankomst en vertrek
 • Alle belastingen en overige staatskosten
 • Vier game drives in Ranthambore tijger park


Niet inbegrepen:  

 • (internationale) vlucht
 • Persoonlijke uitgaves
 • Andere maaltijden dan hierboven beschreven
 • Camera toeslag waar deze gevraagd wordt
 • Fooien en tips aan gidsen
 • Kosten visa
 • Kosten reisverzekering en/of annuleringsverzekering

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography.

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘kleurrijke’ fotografiereis door Rajasthan in Noord India. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt! De veelzijdigheid die geboden wordt maakt het tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! India is authentiek en puur. Eeuwenoude tradities en rituelen die je meevoeren naar vroegere tijden, hier bestaat het nog allemaal. Ik neem je mee naar het mooiste wat noordelijk India te bieden heeft. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

Kapil Raj Singh Rathore

Nice to meet you, I’m happy to introduce myself and looking forward to meet & introduce you to Rajasthan, colourful Northern India. Rich of culture, colourful festivals, old traditions and rituals, Rajasthan is unique & authentic. Kapil Raj Singh Rathore is my name, welcome! Graduated and experienced guide for many years in the tourism industry. I’m proud guiding for travel agency Shoestring, result in a top 5 best tour guides recognition worldwide.  As a photography enthusiastic my favorite tours are photography tours. Guiding like minded photographers from all over the world is a joy and a honour at the same time. I truly believe India, and specific Rajasthan, is one of the hidden treasures for photography. As a professional in the field I like to share my knowledge and I like to learn from you aswell. I live with my family in a village closeby Bikaner. In 2020 I have been chosen as head of the village, which comes down to simular tasks like a mayor. Life is good for me and I’m the kind of person who likes to give back. Therefor I hope to meet you soon on a trip through Rajasthan, so I can show you all the hidden treasures we have in India. Namasté.

Praktisch

 • Voor deelname aan deze reis dien je over een gezonde basisconditie te beschikken.
 • We ontmoeten elkaar in Varanasi op nader te bepalen tijdstip.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Indiase Rupie is de valuta en je kan met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Voor India heb je een visum nodig welke online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.
 • Voor India heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.


Klimaat

  • Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op de site van klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden. Deze tijd van het jaar maakt dat we in de drogere maanden reizen waarbij het klimaat aangenaam is.

Accommodaties 
We verblijven in onderstaande, of soortgelijke hotels, als deze niet beschikbaar blijken te zijn.

Dag 1 t/m 3 Hotel Surya Varanasi https://www.hotelsuryavns.com/en-gb
Dag 4 Hotel Atithi Agra http://hotelatithiagra.com/
Dag 5 & 6 Hostel Jai Niwas Jaipur http://www.aryaniwas.com/jainiwas/
Dag 7 & 8 Hotel Master Paradise Pushkar http://masterparadise.com/
Dag 9 Hotel Continental Plaza Delhi
Dag 9 t/m 12 Hotel Jungle Vilas Ranthambore https://junglevilas.com/

 

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Kleurrijk Rajasthan 
Authentiek Noord – India
Persoonlijke aandacht die je verdient
Kleinschalige groepen
Het wereldwonder Taj Mahal
Het oude India in Varanasi
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound