Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Veelzijdig traditoneel Zuid India!

Laat ik je eens meenemen naar deze wonderbaarlijke wereld van eeuwenoude tradities die mijn hart wist te veroveren met z’n veelzijdigheid en puurheid die het te bieden heeft!
Benieuwd of dat voor jou ook geldt? Als je scoort bij een aantal van de volgende punten, is die kans heel groot!

Wat heeft Zuid India zoal allemaal te bieden?
– Eeuwenoude tradities welke vol overgave nog steeds worden toegepast
– Karaktervolle mensen waarbij het leven vaak staat gegrift in hun gelaatsuitdrukking
– Kleurrijke festivals
– Cultuur met intense rituelen om voorspoed te kunnen omarmen
– Kennis van koken met kruiden die een smaakexplosie teweeg brengt
– Regenwouden die een thuis bieden aan een diversiteit aan wildlife zoals de Indiase olifant, Bengaalse tijger en luipaarden.
– Grootste theeplantages die onze aarde rijk is
– De beroemde backwaters
– Bergrijke gebieden waarvan de toppen boven de wolken uittoornen
– Gelegen aan de mooie zuid en westkust

In samenwerking met Destination Oryx, mijn zakelijke partner in Kerala, ging ik 14 dagen op pad om te scouten naar de beste gebieden die zich bij uitstek lonen voor fotografie..and we succeeded!
Het is fijn om met experts op pad te gaan die in staat zijn om je mee te nemen naar plekken waar de gemiddelde toerist niet komt. Hier ervaar je het echte India in zijn puurste vorm.
Ik deel graag enkele hoogtepunten met je en nodig je vooral uit om mee op reis te gaan en jezelf deze ervaring te gunnen. Ik twijfel er geen seconde aan dat ook jij Zuid India, dat je meevoert, in je hart zult sluiten!

Churuturuty

– In Churuturuty had ik de eer uitgenodigd te zijn bij een familie, die sinds 13 generaties hun inkomen verdient met een puppetshow. Op de dag van vandaag wordt er nog steeds gestudeerd uit 400 jaar oude manuscripten, geschreven op bananenbladeren. Een gigantische collectie met honderden verschillende karakters, de een nog mooier vormgegeven dan de ander, krijgt gestalte achter een doek waar olielampjes het contrast genereren om de contouren zichtbaar te maken. Begeleid door traditionele muziek is het een indrukwekkend geheel, het voert je mee naar vroegere tijden.

Martial arts

– Martial arts, ‘a day withe masters’. Een combinatie van een soort conservatorium en sierlijke vechtsporten, gestalte gegeven met traditionele kledij en instrumenten. Deze leer maakt indruk, de klanken van instrumenten uit weleer begeleiden sierlijke houdingen die naadloos in elkaar overgaan. Het is een genot voor je zintuigen, een beleving om zelf te ervaren.

– Langs de kust en binnenwateren zijn vismethodes uit vroegere tijden, ooit ingevoerd door Chinezen, te aanschouwen. Grote visnetten aan een paalconstructie worden op gezette tijden te water gelaten en hooggeheven door 6 sterke mannen met spierkracht, om de vangst veilig te stellen. Deze worden direct tegen opbod verkocht, inclusief een ratelende veiligmeester zoals we ze kennen van veilingen. Een plaatje in het mooie avond of ochtendlicht, een reden om lekker vroeg op te staan en dit schouwspel waar te nemen.

– Wat te denken om tevens in alle vroegte al hobbelend en bobbelend over een keienweg een bergtop te bereiken voor een traktatie van moeder natuur. Als bij het aanbreken van de ochtendglorie en het openbreken van de mist de contouren van een bergtop zichtbaar worden, vergezeld door de eerste zonnestralen die de berg in een spotlight zet die hem toekomt, ben je even sprakeloos! Dit is de natuur op zijn mooist. Een beter begin van de dag is haast niet denkbaar.

– Over natuur gesproken. Met Hadlee, aka de wildlifespotter, ben je verzekerd van een dag vol spanning en sensatie. Hijheeft er letterlijk een oog voor om op onmenselijke wijze wildlife te spotten. Al rijdend door de theeplantages en regenwouden, welke een genot zijn voor het oog overigens, en al helemaal voor onze camera’s, trapt hij regelmatig op de rem om ons voor te stellen aan het door hem gespotte wildlife. Van olifant tot kikker, hij vindt alles, een beleving om met hem op pad te zijn.

– Afgelegen dorpen, een bezoek bij locals thuis, als ook een bezoek aan een plaatselijke school geeft een kijk op het werkelijke dagelijks leven. Dit levert niet alleen mooie portretten op waar het karakter vanaf spat, je leert het echte India kennen. Vriendelijk als ze zijn, openen ze zich bij een oprechte benadering, en verrijk je zelfs hun dag bij het laten terugkijken van jouw gemaakte foto. Een brede glimlach vergezeld door een twinkeling van pretoogjes, genieten van de kleine dingen in het leven bestaat nog. Daar wil je toch onderdeel van zijn?

– Dobberen op een privéboot in de backwaters mag niet ontbreken bij een bezoek aan Zuid India. Deze typisch vormgegeven drijvende woningen zijn een versiering van de al aantrekkelijke backwaters. In kleine bootjes rondpeddelend door de smalle vaarwegen die toegang bieden aan aangrenzende dorpjes, brengt je dicht bij de bevolking. Deze scenery levert heel wat unieke beelden op. Het is heerlijk ontwaken met de eerste zonnestralen op het water, waar de geur van een smakelijk ontbijt je prikkelt, terwijl de boot nog rustig in het kabbelende water ligt.

– Het hoogtepunt zit hem zonder twijfel in het mogen bijwonen van het ritueel Theyyam. Dit eeuwenoude ritueel is een traditie waar dorpelingen nog steevast in geloven. Dit spektakel waarbij de Theyyam tijdens nachtelijke uren, in de belichaming van een god, het dorp voorspoed komt brengen, is indrukwekkend. Het is onvoorspelbaar hoe het ritueel gaat verlopen, waarbij de spanning in het dorp voelbaar is. Hier komt geen toerist bij normaal gesproken, dit is het echte India in pure vorm, een eer om bij te wonen. Dit is een must om zelf te ervaren!

Ben je net als ik enthousiast geraakt over wat Zuid India je te bieden heeft? Bekijk dan hier de fotografiereis Kerala Zuid India, of hier voor een sfeerimpressie in beeld.

Travelmarks photography.. your experience!

Tot kliks!

2 antwoorden
 • Jamie
  2:06 PM, 31 oktober 2019

  Wat een mooie en enthousiaste blog.
  Je krijgt toch een beetje het gevoel of je even mee op reis gaat. De foto’s spreken zo enorm, prachtig!

  • Mark Brands
   2:09 PM, 31 oktober 2019

   Wat een leuke reactie Jamie! En blij dat ik je mee kan laten genieten van deze reis!

 • Wilma
  4:42 PM, 31 oktober 2019

  Zo mooi dat je laat zien wat je “in” je hebt.

  • Mark Brands
   6:42 PM, 31 oktober 2019

   Dank je voor het mooie compliment Wilma🙂🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound