Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Kerala Zuid India

Kerala Zuid India, het land van cultuur, eeuwenoude tradities en rituelen, theeplantages, regenwouden en wildlife. De veelzijdigheid en het karakter dat Kerala te bieden heeft is uniek. Dat ga je ervaren en beleven tijdens deze fascinerende fotografierondreis door het zuidelijke deel van India. We nemen je mee naar het echte authentieke India. Laat je meevoeren naar deze magische wereld.

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 12-daagse rondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

– Eeuwenoude tradities welke vol overgave nog steeds worden toegepast
– Karaktervolle mensen waarbij het leven staat gegrift in hun gelaatsuitdrukking
– Kleurrijke festivals
– Cultuur en culturele rituelen
– Regenwouden die een thuis bieden aan een diversiteit aan wildlife zoals de Indiase olifant,  Bengaalse tijger en luipaard.
– Grootste theeplantages die onze aarde rijk is
– De beroemde backwaters
– Gebieden waarbij de bergtoppen boven de wolken uittorenen
– Gelegen aan de mooie zuid en westkust

Tijdens de reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat zuidelijk India te bieden heeft. Er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops landschap, natuur, wildlife, portretten  en reisfotografie. Deze fascinerende fotografiereis door Kerala in Zuid India is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kan nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema voor de volledige 12-daagse route met dagindeling en excursies. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Kerala Zuid India of kom alvast in de stemming in de fotogalerie.

Travelmarks-photography.. your experience! Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door zuidelijk India voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen groene theeplantages, regenwouden en cultureel India met zijn eeuwenoude tradities en rituelen. We komen op plaatsen waar normaal gesproken geen toerist komt. Laat je meevoeren naar een fascinerende wereld zoals deze alleen in India bestaat.

Dag 1: Cochin
Ontvangst op vluchthaven Cochin, vanwaar we vertrekken naar hotel Fort Cochin om in te checken. We starten deze fascinerende reis met een voorstelling Kathakali en Mohiniyattam, het beroemde dans drama van Kerala. Prachtige kostuums en uitzonderlijke make-up geven karakter aan deze dans. We aanschouwen tevens Kalaripayattu, een martial arts show die je in vervoering brengt.

Dag 2:  Cochin
Vroeg in de ochtend fotograferen we Cochin van zijn mooiste kant vanaf het water. De befaamde Chinese vissersnetten zijn een echte eyecatcher in het schitterende landschap van de backwaters. In de middag bezoeken we een lokale school en staat een photoshoot met een model gepland, voor bijzondere en authentieke portretten. Bij zonsondergang vangen we de Chinese vissersnetten nogmaals in het magische avondlicht.

Dag 3: Munnar
Mocht het licht de afgelopen dag niet naar tevredenheid zijn geweest, begeven we ons nogmaals naar de Chinese vissersnetten, dit plaatje wil je tenslotte niet missen. We zetten koers naar Munnar, beroemd om zijn theeplantages die tot de grootste ter wereld behoren. Dit landschap is betoverend mooi en een lust voor het oog. We bezoeken een indrukwekkende waterval en sluiten de dag af bij een spectaculair uitzichtpunt om de zonsondergang te fotograferen

Dag 4: Munnar
In de vroege ochtend begeven we ons per jeep naar Kolukkumalia, hier torenen bergtoppen boven de wolken uit. In de spotlight gezet door de eerste zonnestralen die de mist doen openbreken voltrekt zich een fabelachtig mooi beeld. Via de theeplantages en de Mattupetty dam, bereiken we Vattavada village, hier tref je het echte authentieke India aan. In de avond bezoeken we de lokale markt voor mooie portretten.

Dag 5: Alleppey Houseboat
We zetten koers naar Alleppey, befaamd om de backwaters, waterkanalen en lagoons. Vanuit onze eigen houseboat, waarop we ook overnachten, stappen we over op kleine traditionele bootjes om de kanalen te verkennen. We komen in aanraking met de dorpjes gelegen aan de kanalen en kunnen aan wal om het lokale leven te fotograferen. De zonsondergang is een magisch schouwspel vanaf het water, in de sprookjesachtige omgeving van de backwaters.

Dag 6: Cheruthuruthy 
We cruisen in alle vroegte terug over de backwaters om de reis te vervolgen naar Cheruthuruthy. Hier brengen we een bezoek aan de Puppet familie, welke sinds 13 generaties een familiebedrijf runnen en bekend staan om hun show. Hier worden eeuwenoude tradities in ere gehouden, laat je verassen. We krijgen een exclusieve show, waarbij we de familie mogen interviewen en fotograferen achter de schermen.

Dag 7: Thalassery
Nog een cultureel hoogtepunt, we bezoeken de Kerala Kalamandalam voor een ‘day with masters’. Deze leer in zang, dans en rituelen, vormgegeven door traditionele kleding en instrumenten, maakt indruk. In de middag gaan we met de trein, wat een beleving op zich is, richting Thalassery voor het hoogtepunt van deze reis. We verblijven hier enkele dagen in het landhuis Ayisha Mazil Homestay, wat befaamd is in India om hun kookunst. Het avondmaal is een feest waar je naar uitkijkt.

Dag 8: Thalassery
Afhankelijk van het Theyyam programma beginnen we deze dag met het bijwonen van dit eeuwenoude ritueel. Hier komt normaal geen toerist bij, dit is puur India. De dorpelingen geloven heilig in de Theyyam, die in de belichaming van een god, het dorp voorspoed komt brengen. We bezoeken de plaatselijke markt en katoenweverij en sluiten de dag af met het magische licht van het gouden uurtje op het prachtige strand aan de westkust van India.

Dag 9: Thalassery
We bezoeken nog een Theyyam ritueel in een ander dorp. Dit schouwspel wat je meevoert naar vroegere tijden is dermate uniek, dat we dit ten volste benutten. Tegen het einde van de middag hebben we speciaal voor onze groep een Kalaripayattu shooting op het strand.

Dag 10: Nagarhole national park
Na het ontbijt zetten we koers naar Nagarhole NP, ook bekend als Rajiv Gandhi National Park. Beroemd om zijn hoge populatie tijgers, Aziatische olifanten, krokodillen, vogels, luipaarden en zelfs de zwarte panter. Bekroond door het Britse ‘Tatters Travel Guide’ tot top 5 beste parken ter wereld. In de middag maken we de eerste game drive

Dag 11: Nagarhole national park
Vandaag hebben we een volle dag met een game drive vanuit de jeep en een vanuit een speciale safari boot. Dit park behorende tot de Nilgiri Biosphere Reserve, kenmerkt zich door sandelhouten en teakhouten bomen. Het Brahamagiri gebergte en de Kabini rivier die door het park loopt maakt het tot een adembenemende jungle. Hier wil je wildlife spotten!

Dag 12: Nagarhole national park
Alsof we er geen genoeg van kunnen krijgen drijven we in alle vroegte, in een speciaal ontworpen boot, de rivier af om het wildlife vanaf het water te spotten. Bij terugkomst kijken we terug op een enerverende reis die we samen hebben mogen beleven. De tijd is aangebroken om richting vluchthaven te gaan voor de retourvlucht.

Terugvlucht:
Afhankelijk van je vlucht terug naar huis, assisteren we je graag als je no een hotel overnachting wenst te boeken.

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers

Datum: 12 november 2024 t/m 23 november 2024

Kosten per deelnemer: 2889 euro

Kosten toeslag éénpersoonskamer: 565 euro per persoon

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

Inbegrepen:

 • Alle accomodaties zoals vermeld met A/c
 • Ontbijt in alle hotels
 • Volpension op de Houseboat Premium A/c
 • Transport met chauffeur in een degelijke bestelbus met A/c
 • Dagprogramma ‘a day with masters’
 • Sunrise cruise Cochin
 • Ervaren gids in Cochin, Munnar en Nagarhole
 • Culturele shows in Cochin
 • Kulukkumalai trekking in Munnar
 • Wildlife safari’s in Nagarhole tijgerreservaat
 • Tour kruidenplantage
 • Treinreis met A/c
 • Tol en overige belastingen

Niet inbegrepen:

 • Lunch en diner anders dan hierboven vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige entreekosten dan boven vermeld
 • Fooi en tips
 • Andere uitgaven dan hierboven vermeld
 • (Internationale) vlucht
 • Reis en of annuleringsverzekering

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘fascinerende’ fotografiereis door Kerala in Zuid India. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt! De veelzijdigheid die geboden wordt, maakt het tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! India is authentiek en puur. Eeuwenoude tradities en rituelen die je meevoeren naar vroegere tijden, hier bestaat het nog allemaal. Ik neem je mee naar het mooiste wat zuidelijk India te bieden heeft. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

Pradeepraj oprichter en CEO van Destination Oryx,

is met zijn onderneming één van de prominente reisorganisaties in Kerala. Hij heeft de opleiding toerisme management afgerond aan het Kerala Institute of Travel and Tourism (KITTS) Trivandrum. Hij is sinds 2005 werkzaam in de branche en door jaren van ervaring en kennis gegroeid tot een professional en specialist op zijn gebied.
Gedreven door ambitie en de wil van betekenis te zijn in wat lokaal toerisme te bieden heeft, werd in 2010 Destination Oryx geboren. Het succes dat volgde resulteerde in een zekere basis. Met bedachte groei, gebaseerd op kwaliteit, is Destination Oryx een vertrouwde reisorganisatie in Kerala.

Praktisch

 • Voor deelname aan deze reis dien je over een gezonde basisconditie te beschikken.
 • We ontmoeten elkaar in Cochin op 20 november op nader te bepalen tijdstip.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Indiase Rupie is de valuta en je kan met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Voor India heb je een visum nodig welke online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan kan helpen we je graag.
 • Voor India heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.

Klimaat

Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op de site van klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden. Deze tijd van het jaar maakt dat we in de drogere maanden reizen waarbij het klimaat aangenaam is.

 

Accommodaties

Dag 1 & 2  Fort House Cochin
https://hotelforthouse.com/
Dag 3 & 4 Rivulet Resort Munnar
http://www.rivuletresort.com/
Dag 5 & 6 The Mountain Courtyard Thekkady
http://themountaincourtyard.com/
Dag 7 Privé Houseboat
Dag 8 River Retreat Cheruthuruthy
https://www.riverretreat.in/

Dag 9 t/m 11 Ayisha Mazil Homestay
http://www.ayishamanzil.com/

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Munnar en zijn theevelden
Persoonlijke aandacht die je verdient
Kathakali traditionele dans
Eeuwenoude Theyyam ritueel 
Kleinschalige groepen
Kolukkumalia bergtoppen 
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound