Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Avontuurlijk Noorwegen, fotografisch paradijs!

Wat heeft Noorwegen allemaal te bieden? De betere vraag is eerder wat heeft Noorwegen niet te bieden? Achter elke hoek schuilt weer iets nieuws wat je zintuigen prikkelt en uitgekeken raak je nooit!

Het is het land waar ik definitief besloot fotografiereizen te gaan organiseren. Hier stippelde ik mijn eerste routes zorgvuldig uit, buiten de gebaande paden, om bijzondere locaties aan te kunnen bieden naast de bekendere, maar schitterende highlights die het land rijk is. Noorwegen heeft zo ongelofelijk veel te bieden dat het zonde is om je alleen te focussen op de Lofoten of Spitsbergen.

Noorwegen bezorgde me ook wat uitdagingen. Mijn vriendin grapt vaker dat als ik de camera bij me heb dat de camera mijn 1e grote liefde is en zij de 2e. Natuurlijk is dat niet zo, maar leg dat maar eens uit! Enfin, tijdens een shot langs een snelstromende gletsjerrivier kwam mijn camera ongelukkig maar onvermijdelijk ten val, in de snelstromende rivier. Viel hier letterlijk alles in het water? Ik dacht het niet, of beter gezegd, ik dacht niet volgens mijn lieve vriendin, die moest toekijken hoe ik blind de rivier in dook om de camera te redden. Ik werd overmand door de stroming en kou van het water. Maar jawel hoor, na een derde duik had ik hem te pakken, mijn geluk dat hij achter een rots onderwater bleef steken.  Mijn pech, de camera was totaal overleden, vreemd genoeg overleefde het sd kaartje het wel. Dus yesssss, de foto’s had ik nog. Er kwam kosteloos een leencamera mijn kant op zodat ik door kon, wat een service van Kino Linders. Muchas gracias.  Het moge duidelijk zijn dat dit geen acties zijn om zelf uit te proberen.

Dankbaar weer op pad en blij toe, want jezus, het ene spektakel na het andere. Ruig, woest, ruimte, rust, betoverend, uitdagend, avontuurlijk Noorwegen heeft je in de ban. En wat een verfrissing om de ogenschijnlijk terughoudende Noren in de natuur tegen te komen. De bergen zijn hun sportschool en daar maken ze dankbaar gebruik van. Het is een genot om te zien hoe ze één zijn met het landschap, als volleerde berggeiten komen ze je voorbij met een vriendelijke lach en groet. Vooruitstrevend zoals ze zijn hanteren ze het allemansrecht wat betekent dat je overal mag gaan en staan waar je wilt. Voorwaarde is dat je alles netjes achterlaat en 150 meter afstand houdt van andermans eigendom.

Het is echt fantastisch om midden in de adembenemende natuur wakker te worden. Dit hoort bij de echte beleving van Noorwegen. De aanblik van oogstrelende landschappen, de geur van vochtig gras, kraakhelder water uit het kabbelende riviertje. Hoe mooi kan een dag beginnen?

Nationale parken Zuid-Noorwegen

Het zuidelijke deel is rijk aan nationale parken waarbij menig record sneuvelt. Wist je dat de grootste gletsjer van Europa zich bevindt in het Jostedalsbreen National Park? Dat Trollveggen Europa’s hoogste verticale bergformatie is? De hoogste bergen van Noorwegen zich in Jotumheimen bevinden, met toppen van 2469 en 2464 meter? Ook UNESCO is goed vertegenwoordigd. De kleurrijke huisjes van Bryggen in Bergen en het tot mooiste fjord bekroonde Geirangerfjord, zijn gesetteld in zuidelijk Noorwegen. ‘s Werelds mooiste route, de Atlantische route loopt dwars door de oceaan en is middels 8 bruggen op magische wijze aan elkaar verbonden. Pulpit rock, ook bekend als Preikestolen is een natuurwonder dat je zelf moet aanschouwen. Evenals de pracht van het Rondane National Park waar je rust en ruimte ervaart in verstrekkende landschappen waar je slechts een enkele Noor tegen het lijf loopt.

Het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van dit schitterende land, dat op veel fronten vooruitstrevend is, om een voorbeeld aan te nemen!

Ben je enthousiast geworden en wil je het met eigen ogen aanschouwen? Dat kan!

Bekijk hier de  fotografiereis in Rondane, het oudste nationale park van Noorwegen. Een beleving om niet meer te vergeten gegarandeerd. Ik neem je graag mee naar unieke locaties die het park eer aan doet. Bekijk hier ter inspiratie foto’s uit Noorwegen.

Travelmarks photography.. your experience!

Tot kliks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Cart Overview
Chat openen