Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Rondane Noorwegen

Noorwegen, het land van ruige natuur, rust, ruimte en Vikings. Noorwegen is zoveel méér dan de standaard toeristische trekpleisters, zoals Spitsbergen en de Lofoten. Dat ga je ervaren en beleven tijdens deze fotografiereis ‘Rondane in de herfst’. De rust en ruimte die hier heerst maakt dat je het liefste wilt blijven! Kleur gegeven door de pracht van de herfst is dit een paradijs voor landschap en natuurfotografie!

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 8 daagse fotografiereis? Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 • Het oudste nationale park dat Noorwegen rijk is, het Rondane National Park
 • We bezoeken een lezing door de eigenaar van Grimsdalshytta, over de aanwezige diersoorten in het gebied en het behoud van de natuur
 • Een uitstapje naar het naastgelegen Dovrefjell, het leefgebied van de muskusossen
 • Reële kans op het spotten en elanden, rendieren en Schotse hooglanders
 • Een hooggebergte met tien bergen die boven de 2000 meter uittorenen, wellicht al voorzien van sneeuw
 • Bij een heldere avond en gunstige aurora borealis is het noorderlicht te fotograferen
 • Spectaculaire herfstkleuren daar de verschillende mossen en vegetatie verandert in een oogstrelend geel, groen en rood

Tijdens deze reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat Rondane te bieden heeft, er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops landschap, natuur, macro en astrofotografie. Een fotografiereis in Rondane is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kan nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema van deze 8 daagse fotografiereis. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Noorwegen of kom in de stemming en bekijk de fotogalerie hier.

Travelmarks-photography.. your experience! Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde fotoreis in Rondane National Park voor je klaar. Dit park is een parel voor fotografie in de herfst. Uitgestrekte landschappen die overlopen in hooggebergtes en de vele meren zijn een genot voor het oog. Ik zeg niks teveel dat je verknocht raakt aan dit park met zijn rust, ruimte en ruig landschap. Betoverend mooi door de pracht van de herfst en ideaal voor landschap, natuur en macrofotografie. Een rijk gevuld geheugenkaartje gegarandeerd. Laat je verrassen!

Dag 1
Ontvangst in Otta. Het treinstelsel is goed geregeld in Noorwegen. Als je een vlucht hebt geboekt kan je het beste een trein nemen naar Otta. Uiteraard assisteer ik je graag als dat gewenst is. Na ontvangst zetten we koers naar Grimsdalshytta. Ons verblijf in het Rondane National Park. Onderweg komen we langs een spectaculaire dubbele waterval.

Dag 2 t/m 5
Vier dagen hebben we tot onze beschikking om de pracht van Rondane op bijzondere wijze te fotograferen. We houden rekening met de weersomstandigheden en bepalen per dag welke koers we uitstippelen. We benutten de dagen maximaal, van het mooie ochtendlicht tot aan zonsondergang. We hebben geen haast en nemen uitgebreid de tijd voor landschap, natuur en macrofotografie. Onze innerlijke mens zal niks te klagen hebben als we de lunch nuttigen in het indrukwekkende landschap.

Het park heeft ons veel te bieden. Met 10 bergen boven de 2000 meter en ontelbare meertjes zijn reflectieshots gegarandeerd. De kans bestaat dat we elanden, rendieren, de waterspreeuw en zelfs de poolvos spotten. Met gunstige omstandigheden is ook het noorderlicht waarneembaar. Naar wens plannen we workshops, nabewerking of fotobesprekingen in, jullie stem geldt, tenslotte is het voor jullie!

Dag 6
We verhuizen een aantal kilometer en vestigen ons in Furuhaughli, gelegen in het aangrenzende nationale park Dovrefjell. Dovrefjell is bij uitstek de meest geschikte plek om muskusossen te spotten. Tevens is het een goede uitvalsbasis om aan Snøheim een bezoek te brengen. Dit benutten we dan ook met zonsondergang voor een spectaculair zicht op Snøhetta.

Dag 7
Je hebt vandaag de uitgelezen mogelijkheid om de muskusossen in levende lijve te fotograferen. Onder begeleiding van een ervaren gids gaan we op pad om deze fenomenale kolossen te traceren. De dieren worden vrijwel altijd getraceerd. Ze zijn niet schuw, hoe dichtbij ga jij om je mooiste foto te maken? Ook hier bestaat de kans om elanden, rendieren, de poolvos en de waterspreeuw te spotten.

Dag 8

Aan al het moois komt een eind, zo ook aan deze fotografiereis in het nationale park van Rondane en Dovrefjell. We hebben een week met elkaar mogen doorbrengen te midden van deze overweldigende natuur. We nemen voor nu afscheid op het station van Otta, vanwaar de terugreis begint. Ook hier assisteer ik graag als dat gewenst is.

Minimaal 4 deelnemers en maximaal 6 deelnemers

Datum: 2 september t/m 9 september 2022 under review

Kosten per deelnemer: 1889 euro
Kosten toeslag éénpersoonskamer: 595 euro per deelnemer

Zwaarte reis:

***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

Inbegrepen:

 • Vervoer ter plaatse in een degelijk busje
 • Alle overnachtingen in Grimsdalshytta en Furuhaughli
 • Overnachtingen op basis van gedeelde kamer
 • Volpension tijdens verblijf in Grimsdalshytta
 • Alle vergoedingen voor de tolwegen
 • Diverse workshops landschap, natuur, macro en avondfotografie
 • Beoordeling en feedback van je beste foto’s achteraf
 • Presentatie / lezing door de eigenaar van Grimsdalshytta over de aanwezige diersoorten in het gebied

Niet inbegrepen:                                                                         Kosten

 • Excursie Muskusossen                                                          50 euro p.p.
 • Vervoer / (internationale) vlucht naar Otta
 • Andere maaltijden en drank dan hierboven benoemd
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze fotografiereis  in het oudste nationale park van Noorwegen. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt!

De afwisseling die geboden wordt, maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! Noorwegen blijft je verbazen, achter iedere bocht schuilt weer iets nieuws wat je zintuigen prikkelt. Ik neem je mee naar het mooiste wat Rondane en Dovrefjell te bieden heeft. De nationale parken zijn uitgedost in de mooiste herfstkleuren. Let’s click!

 

Praktisch

 • Voor deelname aan deze reis dien je over een normale gezondheid te beschikken.
 • We ontmoeten elkaar in Otta op nader te bepalen tijdstip.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Noorse kroon is de valuta en je kan zowel met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Als je vroeger arriveert en je wenst hulp bij het boeken van een accommodatie, laat dit gerust even weten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.

Klimaat
Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op de site van klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden. Deze tijd van het jaar maakt dat we gedurende de herfst aanwezig zijn. De nationale parken zijn uitgedost in de mooiste herfstkleuren.

 

Accommodaties

Dag 1 t/m 5 DNT Grimsdalshytta
https://grimsdalshytta.dnt.no/

Dag 6 t/m 8 cabin camping Furuhaugli
https://www.eurocampings.nl/noorwegen/oppland/dombas/furuhaugli-turisthytter-as-113288/

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Rondane in de herfst
Kleinschalige groepen
Spectaculaire watervallen
Oudste National Park van Noorwegen
Natuur, landschap- en macrofotografie
Ruige natuur en muskusossen 
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Chat openen