Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Tanzania

Tanzania, hét land bij uitstek voor wildlife. Het uitgestrekte Serengeti en het oogstrelende Ngorogoro zijn parken om je vingers bij af te likken. De immense Baobab bomen in Tarangire zorgen voor een prachtig decor waar de wildlife het pronkstuk voltooid. De beroemde Masai cultuur leeft voort in Tanzania en je hebt de uitgelezen kans om de Hadzabe te ontmoeten. De laatste bosjesmannen in hun soort!

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 10-daagse fotografierondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 • Het Tarangire National Park met zijn immense Boabab bomen, idyllische landschappen en diversiteit aan wildlife.
 • Lake Eyasi, inclusief een privé fotoshoot met de lokale bevolking.
 • De Hadzabe cultuur, de laatste bosjesmannen in hun soort. Ook hier een privé fotoshoot.
 • Lake Manyara, een uniek meer dat vawege de rijke mineralen gekenmerkt wordt door zijn roze kleurende water.
 • Het beroemde Serengeti National Reserve. Met zijn uitgestrekte landschappen en hoeveelheid wildlife niet voor niks een van de bekenste parken ter wereld.
 • Ngorogoro Crater, welk een adembenemend decor vormt. Laat je verrassen door de schoonheid.
 • Arusha National Park. Deze jungle biedt weer een totaal ander landschap met zijn eigen diversiteit aan wildlife.
 • We maken grote kans op het aanschouwen van de great migration die loopt t/m oktober.
 • Accomodaties gelegen op idyllische locaties, een genot voor het oog en fotografie.
 • De Masai cultuur en hun leefwijze. Ook hier hebben we een privé shoot met de Masai warriors.

Tijdens de reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat Tanzania te bieden heeft. We reizen buiten het hoogseizoen om waardoor we alle tijd en rust hebben in de parken en geen last van vele jeeps die allemaal de beste plek willen. We hebben altijd de beste plek en bepalen zelf hoe lang we de dieren volgen tot we de geschikte foto’s hebben. Het landschap is fris groen in wat iets extra’s toevoegt aan wildlife fotografie. De dieren zijn in deze tijd van het jaar net zo goed te spotten. Deze ‘wildest’ fotografiereis door Tanzania is een onvergetelijke ervaring. De fotoshoots met de warriors en Hadzabe zijn uniek en jij hebt de kans ze te ontmoeten.

Bekijk het dag tot dag schema voor de volledige 10-daagse route met dagindeling en excursies. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Tanzania of kom alvast in de stemming in de fotogalerie.

Travelmarks-photography.. your experience! Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door Tanzania voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen de game drives in de nationale parken en de karakteristieke stammen Hadzabe & Masai. We komen op plaatsen waar normaal gesproken geen toerist komt en regelen unieke fotoshoots. Tevens maken we grote kans op het aanschouwen van de great migration die loopt t/m oktober. Laat je verrassen door de rijkdom van Tanzania.

Dag 1 Aankomst Kilimanjaro
Je arriveert op de vluchthaven van Kilimanjaro. Je neemt zelf de taxi naar het Airport hotel. Wij arriveren later op de dag  met de groep die Kenia+Tanzania  reis volgen. Zodra we compleet zijn hebben we een welkomst meeting.

Dag 2: Nairobi – Tarangire
Vroeg in de ochtend start ons Tanzania avontuur. We regelen alle permits en zetten koers naar Tarangire National Park. In Tarangire aangekomen benutten we de middag en zonsondergang voor een eerste game drive.

Dag 3:  Tarangire National Park 
Vroeg in de ochtend gaan we op pad om het magische licht van de zonsopkomst te benutten in onze composities. We hebben een volle dag wildlife spotten tot onze beschikking en starten met het traceren van de leeuwen, die in de ochtenduren het actiefst zijn. Dit park is een plaatje met zijn immens machtige Baobab bomen. We overnachten in het park zodat we alle tijd hebben om met zonsondergang te fotograferen.

Dag 4: Tarangire – Lake Eyasi 
Vroeg uit de veren, we willen de zonsopkomst natuurlijk meepikken. Dit kan alleen als in het park zelf verblijft. We hebben het park zo goed als voor ons alleen. De hele ochtend genieten we nog met volle teugen van dit bijzondere park. In de middag verplaatsen we ons richting Lake Eyasi, alwaar we een privé fotoshoot hebben met de lokale bevolking.

Dag 5: Hadzabe – Lake Manyara
Met het ontwaken van de dag maak je kennis met de Hadzabe, de laatste bosjesmannen in hun soort. Deze authentieke stam is er nog een uit de tijd van de holbewoners, uniek dus. We hebben een fotoshoot alvorens we koers zetten naar Lake Manyara. Lake Manyara kenmerkt zich door mineralen die zich uiten in een opvallend roze kleurend water.

Dag 6: Serengeti National Reserve
We versterken de innere mens met een stevig ontbijt. Serengeti National Park wacht immers op ons. Dit beroemde wildlife reservaat met zijn uitgestrekte landschappen doet zijn roem eer aan. We benutten elke minuut van de dag tot zonsondergang en overnachten in het park. In slaap vallen met de geluiden van de dieren is een bijzondere gewaarwording. Tevens maken we grote kans op het aanschouwen van de great migration die loopt t/m oktober

Dag 7: Serengeti National Reserve
We hebben de hele dag tot onze beschikking en natuurlijk zijn we van de partij tijdens het mooiste licht van de dag, rondom zonsopkomst en ondergang. Leeuwen zijn gegarandeerd en we zetten alles op alles om ook het luipaard en de cheeta op de gevoelige plaat vast te leggen. Een dag vol spanning en sensatie, Serengeti biedt het allemaal.

Dag 8: Serengeti – Ngorogoro
Lekker vroeg uit de veren. We gaan de ochtend in Serengeti nog ten volste benutten, alvorens we koers zetten naar de betoverende Ngorogoro Crater. Dit natuurwonder heeft veel te bieden, de voltallige big 5 is hier te spotten. Niettemin het landschap zelf. Wat een schoonheid en ideale achtergrond voor onze fotografie. In de avond een fotoshoot met de warriors van de Masai cultuur.

Dag 9: Ngorogoro Crater – Arusha
Natuurlijk duiken we de Ngorogoro Crater ook in voor een game drive van tenminste 8 uur. De vele leeuwen die hier aanwezig zijn maken het tot een unieke kans om ze van zeer dichtbij te aanschouwen. Het landschap is een adembenemend decor, neem dus zeker ook een allround lens of groothoek mee om dit op bijzondere wijze te fotograferen. Later in de middag reizen we naar Arusha.

Dag 10: Arusha National Park
Ook de dag die in het teken staat van de terugreis, benutten we nog. Tenslotte willen we het uiterste uit de kan halen en dat doen we ook. We hebben de ochtend om Arusha National Park te ontdekken. Deze jungle biedt weer een volledig ander landschap. Wat mooi is ter afsluiting van deze enerverende reis. In de middag zetten we koers naar Kilimanjaro Airport. Afhankelijk van je terugvlucht en of je nog langer blijft om de Kilimanjaro van dichtbij te aanschouwen, kan je nog een hotel bijboeken mocht je dat willen. Uiteraard help ik je daar graag bij.

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers

Datum: 4 oktober – 13 oktober 2025

Kosten per deelnemer: 3875 euro per persoon
Kosten toeslag éénpersoonskamer: 830 euro per persoon


Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag
 • Het is gebruikelijk om fooi te geven met een gemiddelde van 5 euro per dag

Inbegrepen:

 • Alle accommodaties zoals vermeld
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Volpension in Tarangire
 • Volpension in Serengeti
 • Transport met chauffeur in een degelijk safari voertuig
 • Safari in Tarangire National Park
 • Safari in Arusha National Park
 • Safari in Ngorogoro Crater
 • Dubbele safari in Serengeti National Park
 • Ervaren wildlife gids gedurende de hele reis
 • Bezoek aan de Hadzabe in lake Eyasi, de laatste bosjesmannen in hun soort
 • Fotoshoot met de Hadzabe en de bewoners aan lake Eyasi
 • Excursie naar lake Manyara met zijn kenmerkende kleur water
 • Kosten Flying Doctors

Niet begrepen:

 • Lunch en diner anders dan hierboven vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi en tips
 • (Internationale) vluchten
 • Visum
 • Tipgeld fotoshoots met de Masai people en warriors. We bepalen dit samen.
 • Reis en of annuleringsverzekering

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘wildest’ fotografiereis door Tanzania. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt!
De afwisseling tussen wildlife en authentieke stammen maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! Tanzania herbergt een rijkdom aan wildlife parken en cultuur. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

Gabriel Sanguyan guide Roadtrip Africa A Tanzanian-born Naturalist, Gabriel Sanguyan is a Professional Freelance Guide. He grew up in Munduli under the  foot hills of Komoloni hills and Arusha city. When young, he gew up surrounded by an abundance presence of wildlife which had a profound influence into his passion for guiding. He studied in Professional Tour Guide School for his Degree in Interpretation and Leadership Skills. Completed in 2010, he immediately joined a small safari company that is reputable for its sustainable and conservation oriented safari packages. He began as an “Activity Guide”; taking  short bike tours, forest hikes, canoeing, night game drives and village walks. As he advanced in his career, he became a Freelance Guide which meant he had to officially take guests into the Great Serengeti, Ngorongoro and other wonderful Parks of East Africa. He tremendously enjoy the  happiness of his guests, he is very conscious of the fine details that makes the safari experience comfortable and enjoyable. Come along and explore the great mosaic of adventure and cultural diversity.

Praktisch

 • We ontmoeten elkaar op Kilimanjaro Airport, op nader te bepalen tijdstip.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Tanzania Schilling is de valuta en je kan met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Voor Tanzania heb je een visum nodig welke online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan kan helpen we je graag.
 • Voor Tanzania heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.
 •  

Klimaat

Deze tijd van het jaar maakt dat we buiten het hoogseizoen om reizen. De safari’s zijn intiem en intens. Dit is genieten met een hoofdletter G. Het landschap is door de korte regenperiode fris groen, wat iets extra’s toevoegt aan de wildlife fotografie. De dieren zijn ook in deze tijd goed te spotten en de regen is slechts af en toe een bui. Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op de site van klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden.

Accommodaties

Dag 1 Airport Kilimanjaro hotel 

Dag 2 & 3 Acacia Tarangire Luxury Camp

Dag 4 & 5 African Sunrise Lodge
https://www.africansunrises.com/

Dag 6 & 7 Serengeti Heritage Fullboard   

Dag 8 Crater Forest Tented Camp

Dag 9 Gateway Lodge Arusha
https://arusha-gateway-lodge.booked.net/

Dag 10 Airport Kilimanjaro hotel (not included)  
Afhankelijk van je terugvlucht

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Duurzaam reizen
Niet fotograferende partner is welkom
Fotoshoot Hadzabe Bushmen
Kleinschalige groepen
Big 5 wildlife fotografie
National Park Serengeti & Ngorogoro
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound