Travelmarks-photography... Your experience!

Fotografiereizen wereldwijd

Neem contact op

Kenia, één van de parels van Oost Afrika. Het herbergt een rijkdom aan wildlife en traditionele volkeren zoals de Masai en Samburu people. De nationale parken zijn van oogstrelende schoonheid, al helemaal als de bewoners hun intrede doen. Het genot om de dieren in hun eigen leefomgeving te bewonderen is een voorrecht om te koesteren. Leer de cultuur kennen en kom oog in oog met een echte ‘warrior’ van de Masai community.

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 11-daagse ‘once in a lifetime’ fotografierondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 • De Samburu cultuur, de leefwijze en hun tradities. We bezoeken hun gemeenschap en organiseren een privé photoshoot met de warriors.
 • Het Samburu National Reserve, een fantastisch park om wildlife te spotten. Grote kuddes olifanten sieren het landschap.
 • We bezoeken Solio Ranch, een neushoorn reservaat waar de big 5 aanwezig is. Een intieme setting in een prachtig landschap. Een parel van een park!
 • Overnachtingen in de nationale parken om in alle rust tijdens zonsopkomst en ondergang te kunnen fotograferen.
 • Lake Nakuru, een schitterend park rondom het meer van Nakuru.
 • We maken grote kans op het bijwonen van de great migration die loopt t/m oktober.
 • Accomodaties gelegen op idyllische locaties, een genot voor het oog en fotografie.
 • Het beroemde Masai Mara National Reserve, de big 5 was nog nooit zo dichtbij als in dit park.
 • De Masai cultuur en hun leefwijze. Ook hier hebben we een privé shoot met de Masai people en warriors.

Tijdens de fotoreis kun je in alle rust genieten van al het moois wat Kenia te bieden heeft. We reizen buiten het hoogseizoen om waardoor we alle tijd en rust hebben in de parken en geen last van vele jeeps die allemaal de beste plek willen. We hebben altijd de beste plek en bepalen zelf hoe lang we de dieren volgen, tot we de geschikte foto’s hebben. Het landschap is fris groen in november wat iets extra’s toevoegt aan wildlife fotografie. De dieren zijn in deze tijd van het jaar net zo goed te spotten. Deze ‘once in a lifetime’ fotografiereis door Kenia is een onvergetelijke ervaring. De fotoshoot met de warriors is uniek en jij hebt de kans ze te ontmoeten.

Bekijk het dag tot dag schema voor de 11-daagse route met dagindeling en game drives. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Kenia of kom alvast in de stemming in de fotogalerie.

Travelmarks-photography.. your experience!

Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door Kenia voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen de game drives in de nationale parken en de karakteristieke stammen. We komen op plaatsen waar normaal gesproken geen toerist komt en regelen unieke fotoshoots. Tevens maken we grote kans om de great migration te aanschouwen die loopt t/m oktober. Laat je verrassen door de rijkdom van Kenia.

Dag 1: Aankomst Nairobi
Ontvangst op luchthaven Nairobi. Na het inchecken in het hotel hebben we een ontvangst meeting zodra iedereen gearriveerd is.

Dag 2: Nairobi-Samburu
Om 7.00 uur ’s ochtends vertrekken we vanuit Airport landing hotel, vanwaar ons Kenia avontuur gaat starten. We zetten koers naar Samburu aangezien Nairobi weinig te bieden heeft voor fotografie. In Samburu aangekomen bezoeken we de gemeenschap van de Samburu people. Tijdens zonsondergang hebben we een privé fotoshoot met de warriors.

Dag 3: Samburu National Reserve
Vroeg in de ochtend verschijnen we aan de poort van het Samburu National Reserve. We hebben een volle dag wildlife spotten tot onze beschikking. We starten met het traceren van de leeuwen die in de ochtenduren het actiefst zijn. Dit park is een plaatje waarbij grote kuddes olifanten het landschap sieren. We overnachten in het park zodat we alle tijd hebben om met zonsondergang te fotograferen.

Dag 4: Samburu National Reserve
Vroeg uit de veren, we willen de zonsopkomst natuurlijk meepikken. Dit kan alleen als in het park zelf verblijft, we hebben het park zo goed als voor ons alleen. De hele ochtend genieten we nog met volle teugen van dit bijzondere park. In de middag verplaatsen we ons richting Solio Ranch. De avond hebben we ruimte voor een workshop, fotobespreking of vrije tijd.

Dag 5: Solio Ranch
Na een uitgebreid ontbijt verschijnen we aan de poorten van Solio Ranch. Een minder bekend park bij overige reizigers en dat is volledig onterecht. De afwisselende landschappen maken dit park tot een parel. We hebben een volle dag om al het moois te aanschouwen en wildlife te fotograferen. Het park herbergt een grote hoeveelheid neushoorns, maar ook leeuwen, giraffen, buffels en antilopen hebben hier hun thuis.

Dag 6: Lake Nakuru
We versterken de innere mens en zetten koers naar Lake Nakuru. Eenmaal aangekomen benutten we de dag in dit park, wat wederom uniek is op zijn eigen wijze. We verblijven in het park zodat we alle tijd en ruimte hebben om de zonsondergang te fotograferen. De waterstand van het meer is in deze tijd van het jaar hoger. Dit levert schitterende plaatjes op met stukken dode bebossing die onder water staan.

Dag 7: Lake Nakuru & Maji Moto 
We benutten de kans dat we in het park verblijven om de zonsopkomst en het ontwakende park op mooie wijze vast te leggen. Terwijl de andere jeeps nog voor een gesloten poort staan. We hebben de hele ochtend om te speuren naar de leeuwen die dan het meest actief zijn. In de middag cruisen we naar Maji Moto. We verblijven in een eco camp op een schitterende locatie met magnifiek uitzicht. We regelen hier wederom een fotoshoot met de Masai stam en hun warriors tijdens zonsondergang. Unieke beelden gegarandeerd.

Dag 8: Masai Mara National Reserve
Nog een hoogtepunt van jewelste, het Masai Mara National Reserve. Dit beroemde park met zijn idyllische vergezichten is dé plek om de big 5 te spotten. We arriveren in de ochtend en hebben hier bijna 3 dagen tot onze beschikking. Het landschap rijkt zover als je kijken kunt richting de horizon en toch leven roofdieren hier als buren naast elkaar. We verblijven wederom in het park voor de mooiste zonsondergang foto’s.

Dag 9: Masai Mara National Reserve
Met het magische licht van het gouden uurtje ontwaakt de Masai Mara en wij zijn erbij om dat vast te leggen. Het spotten van wildlife is een genot in dit park dat zijn faam eer aan doet. We hebben dan ook de hele dag om hier met volle teugen van te genieten en sluiten de dag af zoals we hem zijn begonnen, met het gouden uurtje. Tevens hebben we grote kans om de great migration die aanschouwen die loopt t/m oktober.  

Dag 10: Masai Mara National Reserve
Nog eenmaal verwelkomt de Masai Mara ons. We hebben de ochtend om te speuren naar wat jullie wens is. Deze ‘once in a lifetime’ Kenia reis is tenslotte voor jullie, dus we vullen de laatste ochtend in zoals gewenst is. In de middag is het tijd om terug te keren naar Nairobi, alwaar we afscheid nemen na een unieke beleving die we samen gedeeld hebben. Als je de volledige reis hebt geboekt is Nairobi ons tussenstation vanwaar we Tanzania intrekken.

Dag 11: Retourvlucht
Heb je alleen de Kenia reis geboekt, dan staat deze dag in het teken van ons afscheid. Een enerverende reis die we samen hebben gedeeld komt tot een einde. Ongetwijfeld  om nog vaak aan terug te denken.

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 10 deelnemers

Datum: 5 oktober t/m 15 oktober 2020
Datum: 14 februari t/m 24 februari 2021

Kosten per deelnemer: 2985 euro per deelnemer
Kosten toeslag éénpersoonskamer: 1220 euro per deelnemer

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

Het is gebruikelijk om fooi te geven met een gemiddelde van 5 euro per dag

Inbegrepen:

 • Alle accommodaties zoals vermeld
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Volpension in Samburu Riverside Camp
 • Volpension in Keekorok Lodge Masai Mara
 • Transport met chauffeur in een degelijk safari voertuig
 • Safari in Samburu National Reserve
 • Safari in Solio Ranch
 • Safari in Lake Nakuru National Park
 • Dubbele safari in Masai Mara National Reserve
 • Ervaren wildlife gids gedurende de hele reis
 • Rondleiding in de natuur door de Masai people bij Maji Moto
 • Kosten Flying Doctor

Niet inbegrepen:

 • Lunch en diner anders dan hierboven vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi en tips
 • (Internationale) vluchten
 • Visum
 • Fotoshoots met de Masai en Samburu people. We bepalen dit samen
 • Reis en of annuleringsverzekerin

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘once in a lifetime’ fotografiereis door Kenia. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt!

De afwisseling tussen wildlife en authentieke stammen, maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! Kenia herbergt een rijkdom aan wildlife parken en cultuur. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

 

Julius Mwangi Ngure
is a tourism, wildlife and conservation enthusiast, born in mountainous central Kenya and grew up on the savannah grasslands plains of the Great Rift Valley. Because of his love for nature and outdoor activities from an early age, he enrolled at Moi University in Kenya to pursue  his childhood dream in wildlife and tourism. After completion in 1992, he enthusiastically joined the tourism industry sector first as a trekking and mountaineering guide before proceeding to work as a naturalist with a five star hotel, lodges, and resorts chain in East Africa, conducting evening wildlife and cultural lectures to guests. Today he guides, cordinates and manages  individuals, families and tour groups on a visit to Kenya and  East Africa. He loves sharing his professional guiding experiences and his immense information and knowledge. He is keen listener, engaging on very fine details and going extra miles to ensure tourists meet their expectations. Kindly join him in touring and exploring the rich cultural diversity, wildlife and sceneries that East Africa offers.

Praktisch

 • Lees de paklijst goed door, ik heb op papier gezet wat je mee mag nemen.
 • We ontmoeten elkaar in Nairobi op 16 november of 14 februari op het vliegveld.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Keniase Schilling is de gangbare valuta. Je kan met je creditcard en/of bankpas geld pinnen bij een bank. In sommige gevallen kan je ook betalen met US dollars.
 • Voor Kenia heb je een visum nodig welke eenvoudig online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan kan helpen we je graag.
 • Voor Kenia heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.

Klimaat

Deze tijd van het jaar maakt dat we buiten het hoogseizoen om reizen. De safari’s zijn intiem en intens. Dit is genieten met een hoofdletter G. Het landschap is door de korte regenperiode fris groen, wat iets extra’s toevoegt aan de wildlife fotografie. De dieren zijn ook in deze tijd goed te spotten en de regen is slechts af en toe een bui.

Op https://www.klimaatinfo.nl/kenia/ vind je veel nuttige informatie omtrent het weer. Het is de ideale tijd om in alle rust zonder het massa toerisme te genieten van de rijkdom die Tanzania te bieden heeft.

Accommodaties:

Dag 1 Airport landing hotel
http://airportlandinghotel.co.ke/

Dag 2 Silver Bells hotel Isiolo
https://www.silverbellshotel.com/

Dag 3 Samburu riverside camp
https://sambururiversidecamp.com/

Dag 4&5 Tourgate hotel
https://tourgatehotel.com/

Dag 6 Lake Nakuru Lodge   
https://lakenakurulodge.com/

Dag 7 Maji Moto Eco Camp
http://majimotocamp.com/en/

Dag 8&9 Keekorok Lodge
http://keekorok-lodge.com/

Dag 10 Airport landing hotel
http://airportlandinghotel.co.ke/

Je mag in totaal 2 stuks bagage meenemen. Bij voorkeur reistassen in plaats van koffers gezien de laadruimte in het vervoersmiddel. Je mag dus één reistas / koffer en één fotografie rugzak / dag rugzak meenemen. Bekijk de afmetingen en toegestane gewicht bij de vluchtmaatschappij

Algemeen:

 • Kussensloop
 • Lakenzak
 • Drinkfles
 • Kleding voor warme omstandigheden overdag
 • Kleding voor koelere omstandigheden in de avond
 • Regenjas
 • Toiletspullen
 • Reishanddoek
 • Andere schoenen dan wandelschoenen
 • Drybag om je waardevolle spullen droog te houden
 • Hoofdbescherming & zonnebrand
 • Paspoort
 • Creditcard / bankpas
 • Inentingenboekje
 • Vooraf bestelde hoeveelheid aan contact geld (GWK)

Fotografie:

 • Camera
 • Groothoeklens / allround lens / zoomlens / portret lens
 • 2 volle accu’s
 • Powerbank
 • Extra geheugenkaartje
 • Statief als je deze hebt
 • Filters als je deze hebt
 • Opladers
 • Kersenpit zak voor stabilisatie bij zware lenzen
 • Fotografie rugzak voor excursies en dagtochten incl. regenhoes
 • Aankoopnota’s voor mogelijke controle op het vliegveld

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

Beste fotograaf!

Mijn naam is Sietske Kroon en ik ben al enige jaren werkzaam als zelfstandig reisadviseur bij The Travel Club.
Aangezien Mark een passie heeft voor reizen en fotografie en ik dus reizen samenstel, hebben wij besloten om onze krachten te bundelen!

Samen sta je sterker! Met de kennis van mark zijn fotogenieke bestemmingen en mijn kennis van lokale contacten, hopen wij samen de mooiste fotografie reizen samen te stellen en aan te bieden.
Naast het boeken van de groepsreizen help ik ook graag bij het uitzoeken van de beste vluchtverbindingen, visumaanvragen of bijvoorbeeld verzekeringen.
De camera moet natuurlijk wel goed beschermd mee op reis… Zijn er vragen of onduidelijkheden over een reis? Is de reis te kort en klinkt een verlenging aan het strand op het einde van de reis aantrekkelijk? Neem dan gerust contact met mij op! Ik kijk in elk geval uit naar alle mooie foto’s van deze fantastische reizen…

Met reislustige groet,

Sietske Kroon- van der Meij

Boek nu

Wat mag je verwachten

Persoonlijke aandacht die je verdient
Diverse disciplines worden aangesproken
Ruimte voor alle niveaus van beginnend tot professioneel fotograaf
Ruime fotografietijd op locaties
Onder leiding van een ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf
Samenwerking met goed opgeleide lokale gidsen
Diepgaande passie voor reizen en fotografie
Unieke fotografische bestemmingen
Korting bij een volgende boeking of workshop
Reis tevens geschikt voor niet fotograferende partner
Geschikt voor alle leeftijden
Lenen of testen van filters of statief is geen probleem
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound