Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Kenia

Kenia, één van de parels van Oost Afrika. Het herbergt een rijkdom aan wildlife en traditionele volkeren zoals de Masai en Samburu people. De nationale parken zijn van oogstrelende schoonheid, al helemaal als de bewoners hun intrede doen. Het genot om de dieren in hun eigen leefomgeving te bewonderen is een voorrecht om te koesteren. Leer de cultuur kennen en kom oog in oog met een echte ‘warrior’ van de Masai community.

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 14-daagse ‘once in a lifetime’ fotografierondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 • De Samburu cultuur, de leefwijze en hun tradities. We bezoeken hun gemeenschap en organiseren een privé photoshoot met de warriors.
 • Het Samburu National Reserve, een fantastisch park om wildlife te spotten. Grote kuddes olifanten sieren het landschap.
 • We bezoeken Solio Ranch, een neushoorn reservaat waar de big 5 aanwezig is. Een intieme setting in een prachtig landschap. Een parel van een park!
 • Overnachtingen in de nationale parken om in alle rust tijdens zonsopkomst en ondergang te kunnen fotograferen.
 • Lake Nakuru, een schitterend park rondom het meer van Nakuru.
 • We maken grote kans op het bijwonen van de great migration die loopt t/m oktober.
 • Accomodaties gelegen op idyllische locaties, een genot voor het oog en fotografie.
 • Het beroemde Masai Mara National Reserve, de big 5 was nog nooit zo dichtbij als in dit park.
 • De Masai cultuur en hun leefwijze. Ook hier hebben we een privé shoot met de Masai people en warriors.

Tijdens de fotoreis kun je in alle rust genieten van al het moois wat Kenia te bieden heeft. We reizen buiten het hoogseizoen om waardoor we alle tijd en rust hebben in de parken en geen last van vele jeeps die allemaal de beste plek willen. We hebben altijd de beste plek en bepalen zelf hoe lang we de dieren volgen, tot we de geschikte foto’s hebben. Het landschap is fris groen in november wat iets extra’s toevoegt aan wildlife fotografie. De dieren zijn in deze tijd van het jaar net zo goed te spotten. Deze ‘once in a lifetime’ fotografiereis door Kenia is een onvergetelijke ervaring. De fotoshoot met de warriors is uniek en jij hebt de kans ze te ontmoeten.

We bezoeken tevens de Nairoshi Foundation, alwaar we een donatie schenken voor deze fantastische organisatie, die zich inzet voor de Keniaanse jongeren. Lees er hier meer over.

Bekijk het dag tot dag schema voor de 14-daagse route met dagindeling en game drives. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Kenia of kom alvast in de stemming in de fotogalerie.

Travelmarks-photography.. your experience!

Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door Kenia voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen de game drives in de nationale parken en de karakteristieke stammen. We komen op plaatsen waar normaal gesproken geen toerist komt en regelen unieke fotoshoots. Tevens maken we grote kans om de great migration te aanschouwen die loopt t/m oktober. Laat je verrassen door de rijkdom van Kenia.

Dag 1: Aankomst Nairobi
Ontvangst op luchthaven Nairobi. Na het inchecken in het hotel hebben we een ontvangst meeting zodra iedereen gearriveerd is.

Dag 2: Nairobi-Samburu
Om 7.00 uur ’s ochtends vertekken we vanuit ons hotel, vanwaar ons Kenia avontuur gaat starten. We zetten koers naar Samburu aangezien Nairobi weinig te bieden heeft voor fotografie. In Samburu bepalen we of we een sunset fotoshoot doen met de Samburu warriors, afhankelijk van het licht.

Dag 3: Samburu National Reserve
We beginnen onze dag vroeg in de ochtend voor een fotoshoot met de krijgers tijdens zonsopgang, mocht het gisteren niet gelukt zijn met het licht. Na onze fotoshoot gaan we richting de poorten van het Nationaal Park. We hebben een volledige dag natuurfotografie. Het park is prachtig, grote kuddes olifanten sieren het landschap. We overnachten in het park om bij zonsondergang te kunnen fotograferen.

Dag 4: Samburu National Reserve
Vroeg in de ochtend verschijnen we aan de poort van het Samburu National Reserve. We hebben een volle dag wildlife spotten tot onze beschikking. We starten met het traceren van de leeuwen die in de ochtenduren het actiefst zijn. Dit park is een plaatje waarbij grote kuddes olifanten het landschap sieren. We overnachten in het park zodat we alle tijd hebben om met zonsondergang te fotograferen.

Dag 5: Samburu National Reserve
Vroeg uit de veren, we willen de zonsopkomst natuurlijk meepikken. Dit kan alleen als je in het park zelf verblijft, we hebben het park zo goed als voor ons alleen. De hele ochtend genieten we nog met volle teugen van dit bijzondere park. In de middag verplaatsen we ons richting Solio Ranch. De avond hebben we ruimte voor een workshop, fotobespreking of vrije tijd.

Dag 6: Solio Ranch
Na een uitgebreid ontbijt verschijnen we aan de poorten van Solio Ranch. Een minder bekend park bij overige reizigers en dat is volledig onterecht. De afwisselende landschappen maken dit park tot een parel. We hebben een volle dag om al het moois te aanschouwen en wildlife te fotograferen. Het park herbergt een grote hoeveelheid neushoorns, maar ook leeuwen, giraffen, buffels en antilopen hebben hier hun thuis.

Dag 7: Lake Nakuru
We versterken de innere mens en zetten koers naar Lake Nakuru. Eenmaal aangekomen benutten we de dag in dit park, wat wederom uniek is op zijn eigen wijze. We verblijven in het park zodat we alle tijd en ruimte hebben om de zonsondergang te fotograferen. De waterstand van het meer is in deze tijd van het jaar hoger. Dit levert schitterende plaatjes op met stukken dode bebossing die onder water staan.

Dag 8: Lake Nakuru & Maji Moto 
We benutten de kans dat we in het park verblijven om de zonsopkomst en het ontwakende park op mooie wijze vast te leggen. Terwijl de andere jeeps nog voor een gesloten poort staan. We hebben de hele ochtend om te speuren naar de leeuwen die dan het meest actief zijn. In de middag cruisen we naar Maji Moto. We verblijven in een eco camp op een schitterende locatie met magnifiek uitzicht. We regelen hier wederom een fotoshoot met de Masai stam en hun warriors tijdens zonsondergang. Unieke beelden gegarandeerd.

Dag 9: Maji Moto & Narok
In de vroege ochtend hebben we weer een fotoshoot met de Masai mensen van Maji Moto, tijdens zonsopgang. Na het ontbijt vertrekken we naar Narok om de Nairoshi Foundation te bezoeken. Hier kunnen we de kinderen op school fotograferen en ontmoeten we het hoofd van de Nairoshi Foundation. Hij zal ons kennis laten maken met zijn Masai-gemeenschap. Deze keer hebben we de kans om de ‘weduwen’ van het Masai-volk te fotograferen. Overnachting  in Maji Moto.

Dag 10: Masai Mara National Reserve
Nog een hoogtepunt van jewelste, het Masai Mara National Reserve. Dit beroemde park met zijn idyllische vergezichten is dé plek om de big 5 te spotten. We arriveren in de ochtend en hebben hier bijna 3 dagen tot onze beschikking. Het landschap rijkt zover als je kijken kunt richting de horizon en toch leven roofdieren hier als buren naast elkaar. We verblijven wederom in het park voor de mooiste zonsondergang foto’s.

Dag 11 & 12: Masai Mara National Reserve
Met het magische licht van het gouden uurtje ontwaakt de Masai Mara en wij zijn erbij om dat vast te leggen. Het spotten van wildlife is een genot in dit park dat zijn faam eer aan doet. We hebben dan ook de hele dag om hier met volle teugen van te genieten en sluiten de dag af zoals we hem zijn begonnen, met het gouden uurtje. Tevens hebben we grote kans om de great migration die aanschouwen die loopt t/m oktober.

Dag 13: Masai Mara National Reserve
Nog eenmaal verwelkomt de Masai Mara ons. We hebben de ochtend om te speuren naar wat jullie wens is. Deze ‘once in a lifetime’ Kenia reis is tenslotte voor jullie, dus we vullen de laatste ochtend in zoals gewenst is. In de middag is het tijd om terug te keren naar Nairobi, alwaar we afscheid nemen na een unieke beleving die we samen gedeeld hebben.

Dag 14: Retourvlucht
Heb je alleen de Kenia reis geboekt, dan staat deze dag in het teken van ons afscheid. Een enerverende reis die we samen hebben gedeeld komt tot een einde. Ongetwijfeld  om nog vaak aan terug te denken.

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers

Datum: 19 september 2023 t/m 2 oktober 2023

Kosten per deelnemer bij 8 deelnemers: 3475 euro per deelnemer
Kosten per deelnemer bij 6 deelnemers: 3895 euro per deelnemer
Kosten per deelnemer bij 4 deelnemers: 4295 euro per deelnemer

Kosten toeslag éénpersoonskamer: 990 euro per deelnemer

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

Het is gebruikelijk om fooi te geven met een gemiddelde van 5 euro per dag

Inbegrepen:

 • Alle accommodaties zoals vermeld
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Halfpension in Samburu Riverside Tent
 • Halfpension in Crocodile Camp Masai Mara
 • Transport met chauffeur in een degelijk safari voertuig
 • Safari in Samburu National Reserve
 • Safari in Solio Ranch
 • Safari in Lake Nakuru National Park
 • Dubbele safari in Masai Mara National Reserve
 • Ervaren wildlife gids gedurende de hele reis
 • Rondleiding in de natuur door de Masai people bij Maji Moto
 • Kosten Flying Doctor

Niet inbegrepen:

 • Lunch en diner anders dan hierboven vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi en tips
 • (Internationale) vluchten
 • Visum
 • Fotoshoots met de Masai en Samburu people. We bepalen dit samen
 • Reis en of annuleringsverzekerin

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘once in a lifetime’ fotografiereis door Kenia. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt! De afwisseling tussen wildlife en authentieke stammen, maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! Kenia herbergt een rijkdom aan wildlife parken en cultuur. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

Julius Mwangi Ngure
is a tourism, wildlife and conservation enthusiast, born in mountainous central Kenya and grew up on the savannah grasslands plains of the Great Rift Valley. Because of his love for nature and outdoor activities from an early age, he enrolled at Moi University in Kenya to pursue  his childhood dream in wildlife and tourism. After completion in 1992, he enthusiastically joined the tourism industry sector first as a trekking and mountaineering guide before proceeding to work as a naturalist with a five star hotel, lodges, and resorts chain in East Africa, conducting evening wildlife and cultural lectures to guests. Today he guides, cordinates and manages  individuals, families and tour groups on a visit to Kenya and  East Africa. He loves sharing his professional guiding experiences and his immense information and knowledge. He is keen listener, engaging on very fine details and going extra miles to ensure tourists meet their expectations. Kindly join him in touring and exploring the rich cultural diversity, wildlife and sceneries that East Africa offers.

Jackson Maina Ndungu
An energetic professional who holds a Bachelor of Science degree in Wildlife and Natural resources management with over 15 years’ experience in guiding tourists and travelers through national parks and reserves, museums and mountaineering.  I have superior talent for entertaining my audience and delivering high level of customer service.  I pride myself in having extensive knowledge of birds, plants and animals found in the Eastern Africa forests; cultures and traditions of the local communities; and their changes due to the effects of industrial and technological evolution in East Africa. I am able to learn, retain and recall extensive amounts of information quickly.

Praktisch

 • We ontmoeten elkaar in Nairobi op 19 september op het vliegveld.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Keniase Schilling is de gangbare valuta. Je kan met je creditcard en/of bankpas geld pinnen bij een bank. In sommige gevallen kan je ook betalen met US dollars.
 • Voor Kenia heb je een visum nodig welke eenvoudig online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan kan helpen we je graag.
 • Voor Kenia heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.

Klimaat

Deze tijd van het jaar maakt dat we buiten het hoogseizoen om reizen. De safari’s zijn intiem en intens. Dit is genieten met een hoofdletter G. Het landschap is door de korte regenperiode fris groen, wat iets extra’s toevoegt aan de wildlife fotografie. De dieren zijn ook in deze tijd goed te spotten en de regen is slechts af en toe een bui.

 

Op https://www.klimaatinfo.nl/kenia/ vind je veel nuttige informatie omtrent het weer. Het is de ideale tijd om in alle rust zonder het massa toerisme te genieten van de rijkdom die Tanzania te bieden heeft.

Accommodaties:

Dag 1 Nairobi Boma Inn Bed Only
Boma Inn Nairobi | Hotel in Nairobi (theboma.co.ke)

Dag 2 t/m 4 Samburu riverside tent
Our Tents – Samburu Riverside Camp & Safari

Dag 5&6 Bantu Africa Resort BB
Bantu Africa Resort – Come in as Guests, Leave as Family. 

Dag 7 Lake Nakuru Lodge   
https://lakenakurulodge.com/

Dag 8&9 Maji Moto Eco Camp

Dag 10 t/m 12 Crocodile Camp
Galana Crocodile Camp

Dag 13 Nairobi Boma Inn Bed Only
https://www.theboma.co.ke/inn-nairobi/

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Persoonlijke aandacht die je verdient
Niet fotograferende partner is welkom
Fotoshoot Masai & Samburu warriors
Kleinschalige groepen
Big 5 wildlife fotografie
National Reserve Masai Mara
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound