Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Voorbereid op reis

Liefhebbers van reizen en fotografie weten dat een goede voorbereiding en planning essentieel is. Er zijn talloze apps die je daarbij kunnen helpen, zowel bij de voorbereidingen als tijdens de reis. In dit nieuwsitem tippen we je een aantal handige apps die niet mogen ontbreken tijdens je reis.

 

De handigste apps voor op reis

Camera app

Mocht je beschikken over een camera die compatibel is met een app, dan is deze gratis te downloaden. SnapBridge van Nikon of Camera Connect van Canon zijn hier voorbeelden van. De app geeft je de mogelijkheid tot remote shooten, direct foto’s kijken en downloaden.

Astrofotografie

Voor het fotograferen van de (sterren)hemel zijn er enkele factoren om rekening mee te houden. Allereerst is de Golden Hour app een echte aanrader zodat je precies weet wanneer welke schemering plaatsvindt. De app Stellarium helpt je bij een nauwkeurig overzicht van alle sterren en planeten. Voor het fotograferen van het noorderlicht is er ook een app, deze heet Aurora en laat je precies weten wanneer en hoe groot de kans is om het noorderlicht te zien. Met de Light Pollution Map app kun je checken hoeveel lichtvervuiling er is, zo weet je of het verschijnsel goed vast te leggen is met de camera.

Weeromstandigheden

Een van de belangrijkste factoren waar men rekening mee houdt op reis en tijdens het fotograferen. Door verschillende weerapps op je telefoon te hebben kun je ze met elkaar vergelijken voor een nog nauwkeurige weersvoorspelling. De app AccuWeather, Clear Outside en Weer Online zijn vrij accuraat en dus een goede optie.

Kaarten

De app Google Maps is bij velen al bekend, maar de app Maps.me is een goed alternatief voor offline gebruik. Daarbij kun je verschillende kaarten downloaden zolang je nog internet hebt en gebruiken wanneer je geen beschikking tot wifi meer hebt. De app van Google Earth is erg handig als je een meer gedetailleerde kaart wil hebben.

Rijksoverheid

De overheid heeft ook enkele handige apps. De reisapp beschikt over veel belangrijke en nuttige informatie, bijvoorbeeld over de veiligheid van het land waar je naar toe wil en andere reisadviezen. De CoronaCheck app is er ook een van, daarop vindt je een overzicht van al je vaccinaties.

Vliegmaatschappij

Ga je met het vliegtuig op reis en is de vlucht al geboekt? Met een app van de luchtvaartmaatschappij zelf kun je vaak al online inchecken via de app wat tijd scheelt op het vliegveld. Daarnaast heb je gelijk je boardingpass in de app en kun je hem niet kwijtraken. De app Skyscanner is een goede optie voor het vergelijken van vluchten, op die manier zie je in één oogopslag wat de mogelijkheden zijn.

Accommodaties

Op zoek naar een verblijf? Ook hiervoor zijn apps die eindeloos veel mogelijkheden bieden. Booking.com is een bekend platform dat verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Airbnb is een populair alternatief, tevens zijn daar vaak meer unieke verblijven op te vinden. Voor wie liever in een hostel overnacht is de app Hostelworld een aanrader. Mocht je liever met de camper op pad gaan en zoek je een plek om wild te kamperen? Park4night is een app die je al deze plekken laat zien.

Vervoer

Voor wie op zoek is naar vervoer tijdens hun reis kan gebruik maken van de app Uber of Grab om een rit aan te vragen. Bij gebruik van het openbaar vervoer zijn apps zoals Rome2rio, Omio en Moovit erg handig om je reis te plannen. Deze apps laten stapsgewijs je route zien en verwijzen je direct door voor het kopen van een ticket.

Ontspanning

Wat vermaak tijdens de reis kan niet ontbreken, vooral bij een lange rit, vlucht of vrije avond. Bij apps zoals Spotify en Netflix is het mogelijk om muziek, films en series te downloaden zodat je er zonder internet nog steeds van kan genieten. Het is alleen mogelijk als je daarbij een abonnement hebt.

Inspiratie en vermaak

Enkele apps voor vermaak tijdens de reis zijn Tripadvisor en GetYourGuide. Daarop zijn niet alleen reviews te vinden maar ook activiteiten en tours. GetYourGuide is vooral gericht op attracties, musea, activiteiten en tours die direct te boeken zijn via de app. Voor meer inspiratie of het delen van je eigen reis is Polarsteps een bekende app. Hierbij leg je je reis en route per dag vast met foto’s of plan je een reis met behulp van andermans gidsen en tips.

 

Fotografieworkshops- en reizen

Zelf meer leren over fotografie en je camera? Of meer ervaring opdoen tijdens een van onze fotografiereizen? Alle workshops en reizen van Travelmarks zijn in kleine groepen en onder begeleiding van een professioneel fotograaf. Neem voor meer informatie een kijkje bij de vele workshops en fotografiereizen en schrijf je in.

 

Tot kliks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound