Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Myanmar

Myanmar, boeddistische hoofdstad en onontdekte parel van Zuidoost Azië! Land der monikken, pagoda’s en tempels in fabelachtige landschappen. Wellicht de mooiste zonsopkomst en ondergang ter wereld in Bagan. Tradionele stammen, vormgegeven door o.a. de Longnecks. De gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid van de bevolking maakt dat jij je er direct thuis voelt. Deze veelzijdige reis maakt dat je Myanmar in je hart zult sluiten!

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 12-daagse fotografierondreis door Myanmar?

Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 

 • De wereldberoemde Ubein bridge. De langste houten brug ter wereld
 • De meest vriendelijke bevolking die met plezier onderdeel willen zijn van je foto
 • Kleurrijke festivals die vaak spontaan plaatsvinden waar je als gast altijd welkom bent.
 • Cultuur van het boeddhisme, monniken en de tradiotionele Longnecks
 • Wellicht de mooiste zonsondergang en opkomst ter wereld in de betoverende landschappen met tempels in Bagan
 • De pracht van Inle lake met de vissers van oudsher en de drijvende dorpen
 • De beroemde luchtballons zwevend boven de tempels tijdens zonsopkomst
 • Geplande fotoshoots met monikken en nonnen
 • Het werkelijke Myanmarse leven in de nog ongerepte dorpen

Tijdens de reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat Myanmar te bieden heeft. Er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops landschap, cultuur, portretten  en reisfotografie. Deze magische fotografiereis door Myanmar is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kan nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema voor de 12-daagse route met dagindeling en route schema´s. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Myanmar of kom alvast in de stemming in de fotogalerie.

Travelmarks-photography.. your experience!

Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door Myanmar voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen de fabelachtige pagoda’s, cultuur der monniken en verbluffende zonsopkomst en ondergang. We komen op plaatsen waar normaal gesproken geen toerist komt. Laat je meevoeren naar de magische wereld zoals die alleen in Myanmar bestaat.

Dag 1 Aankomst Mandalay
Afhankelijk van je vlucht ontvangen we je op de vluchthaven van Mandalay. Na ontvangst inchecken in hotel. Als iedereen gearriveerd is zullen we gezamenlijk het programma doornemen, waarna een eerste ontmoeting met Mandalay met avondfotografie.

Dag 2 Mandalay
Vroeg in de ochtend starten we de dag bij Palaik, een complex met meer dan 8oo tempels. We fotograferen het dagelijkse leven van de dorpelingen en hebben tevens een fotoshoot met monniken bij de tempels. De middag fotograferen we het leven rond de Ayeryaddy rivier en met zonsonderang hebben we een fotoshoot met tradiotionele vissers die hun netten voor ons uitgooien.

Dag 3 Mandalay
Vroeg uit de veren, we begeven ons voor zonsopkomst naar de wereldberoemde Ubein bridge. ’s Werelds langste houten brug is onze bestemming voor sunrise. Deze brug laat zich op velerlei wijze fotograferen. We ontbijten op een lokale markt en nemen de boot naar Mingun, alwaar we de Myatheindan Pagoda en het lokale leven op zijn mooist op de gevoelige plaat zetten. Na de lunch fotografie workshop de Boeddha making famliy en sunset aan de Ayeryaddy rivier.

Dag 4 Mandalay – Bagan
Wederom lekker vroeg uit de veren voor een culturele aangelegenheid. We bezoeken een klooster dat thuis biedt aan 3000 monniken die hier studeren. In de ochtend stellen ze zich op om donaties in ontvangst te nemen, hetgeen wij fotograferen. Na een uitgebreid ontbijt bezoeken we de Mahamuni tempel waar we een fotoshoot organiseren met monniken. Later in de middag zetten we  met de bus koers naar Bagan

Dag 5 Bagan
Voor een van de mooiste zonsopkomsten ter wereld begeven we ons naar de uitkijktoren Tientallen luchtballonnen doorkruisen het magische licht van het gouden uurtje. Na het ontbijt begeven we ons naar de Schwezigon Pagoda, die met een prachtig lijnenspel een perfect decor is voor fotografie. We hebben nog een tweetal tempels die bijzonder fotogeniek zijn, waar we modellen tot onze beschikking hebben die onze foto’s binnen te stappen. We genieten de zonsondergang op een unieke locatie waar het toerisme wegblijft.

Dag 6 Bagan
We starten de dag op een locatie tussen de tempels om de luchtballonnen vanuit een ander perspectief te fotograferen. Op deze fabelachtige plek is elke zonsopkomst een plaatje. Na het ontbijt fotograferen we het lokale leven in Minanthu village. Na de lunch begeven we ons naar Taung Pi Nat Taung, een teak houten klooster, voor een fotoshoot met monniken. Voor de zonsondergang gaan we met enkele monniken op zoek naar het mooiste licht voor de afsluiting van deze dag.

Dag 7 Bagan – Inle lake
De hele ochtend staat in het teken van het kleurrijke leven rondom de Ananda tempel. Het ontbijt en een bezoek aan een lokale brouwerij is een korte onderbreking, waarna we later op de middag het vliegtuig nemen naar Inle Lake.

Dag 8 Inle lake
Het Inle lake is nog zo’n magische plek waar de zonsopkomst een plaatje is. We organiseren tradiotionele vissers die met hun netten acrobatische houdingen aannemen voor onze camera’s. Na het ontbijt bezoeken we Phaungdawoo pagoda en de Indein ruïnes. In de middag brengen we een bezoek aan de befaamde Longneck women in hun weverij en parasol fabriek. Zonsondergang vanaf het Inle lake.

Dag 9 Inle lake – Yangon
In de ochtend bezoeken we de drijvende dorpen en tuinen. We fotograferen het lokale leven en brengen tevens een bezoek een drijvend houten klooster. Na de lunch varen we terug om op het vliegtuig te stappen richting Yangon.

Dag 10 Yangon
Deze ochtend staat ter vrije invulling. Jullie bepalen of we op pad gaan voor zonsopkomst, een workshop inplannen, een fotobespreking of wellicht een vrije ochtend. In de middag begeven we ons naar de 2500 jaar oude Schwedagon Pagoda. We blijven tot na zonsondergang om het ritueel met de vele brandende kaarsjes te fotograferen.

Dag 11 Yangon
Vroeg uit de veren want het leven op de vismarkt start al voordat de eerste zonnestralen zich hebben laten zien. Met het eerste ochtendlicht ontstaan interessante composities op de drukke markt. Na het ontbijt hebben we de gelegenheid om nonnen in hun zachtroze kledij te fotograferen. Voor zonsondergang begeven we ons naar de haven waar smalle bootjes de haven verlaten.

Dag 12 Terugvlucht 
Aan al het moois komt een eind. Zo ook aan deze magische fotografiereis door Myanmar. Het is geen afscheid, het is een ‘see you soon’. De kans dat je Myanmar in je hart hebt gesloten en nieuwe vrienden hebt gemaakt is groot. Myanmar, till we meet again!

Datum 12 daagse reis: 7 januari 2025 t/m 18 januari 2025

Minimum van 4 deelnemers tot maximaal 8 deelnemers

Kosten per deelnemer: 3285 euro
Kosten toeslag éénpersoonskamer: 490 euro per deelnemer

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Uitgave patroon:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 20 euro per dag
 • Het is gebruikelijk om fooi te geven met een gemiddelde van 5 euro per dag

Inbegrepen:

 • Alle accomodaties zoals vermeld met A/c
 • Ontbijt in alle hotels
 • Lunch gedurende de hele reis
 • Transport met chauffeur en alle bijbehorende kosten
 • Alle entreegelden voor pagoda’s, tempels en archeologische gebieden
 • Sunrise of sunset op de toren in Bagan
 • Ervaren lokale gids gedurende de hele reis
 • Boot tochten op het Inle lake
 • Geplande fotoshoots met monniken, traditionele vissers en longneck women
 • Tol en overige belastingen
 • Binnenlandse vlucht naar Yangon

Niet inbegrepen:                                                      

 • Diner en drank anders dan hierboven vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige fotoshoots anders dan vermeldt in het dag tot dag schema
 • Fooi en tips
 • (Internationale) vlucht
 • Reis en of annuleringsverzekering
 • Visum

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘magische’ fotografiereis door Myanmar in Zuidoost Azië. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt! De veelzijdigheid die geboden wordt, maakt het tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! Myanmar is ongerept en authentiek. De monniken cultuur en de meest vriendelijke bevolking maken dat je graag langer wilt blijven. Ik neem je mee naar het mooiste wat Myanmar te bieden heeft. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

Win is a native Burmese from Yangon. Director of Asia Photo Travels and a professional photographer since 1998. He has become an award winning photographer and publisher of several photo books. He additionally leads photo workshops throughout Asia, giving participants the benefits of his accomplished career in photography. 

Praktisch

 • We ontmoeten elkaar in Mandalay, op nader te bepalen tijdstip.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Myanmar Kyat is de valuta en je kan met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Voor Myanmar heb je een visum nodig welke online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan kan helpen we je graag.
 • Voor Myanmar heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.

Klimaat

Deze tijd van het jaar maakt dat we in de drogere en koelere maanden reizen waarbij het klimaat aangenaam is.  
Op https://www.klimaatinfo.nl/myanmar/ vind je veel nuttige informatie omtrent het weer, dat ons gunstig gezind is in deze tijd van het jaar.

 

Accommodaties:
Dag 1 t/m 4 The hotel Emperor Mandalay
http://thehotelemperormandalay.com-myanmar.com/

Dag 4 t/m 7 Bagan Boutique Hotel
Check tripadvisor

Dag 7 t/m 9 Shwe Inn Tha Floating Resort
https://www.inlefloatingresort.com/

Dag 9 t/m 12 The Rangoon City Lodge
http://the-rgn-city-lodge.hotelinyangon.net/nl/

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Kleinschalige groepen
Duurzaam reizen
Luchtbalonnen en tempels in Bagan
Beroemde fishermen Inle Lake 
Longneck lady’s en monniken 
Kleurrijke festivals Myanmar
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound