Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotograferen in het veelzijdige Luxemburg

Luxemburg heeft al onze verwachtingen overtroffen, wij zijn fan! We nemen je graag mee in deze blog naar het mooiste wat het beeldschone Luxemburg herbergt. Wist jij trouwens dat Luxemburg in de top 10 van duurzaamste landen ter wereld staat? Reden te meer om een bezoekje te brengen!

In deze dynamische tijd blijft het een verrassing hoe de ontwikkelingen zich opvolgen. We vonden het verstandig om ook een fototrip dichtbij huis te ontwikkelen. Gewoon lekker toegankelijk en met een busje vanuit Nederland samen vertrekken. Na enig onderzoek rolde Luxemburg uit de bus en daar hebben we geen spijt van!

Watervallen, oerbossen en rotsformaties… oftewel Müllerthal trail

Lopend over de eeuwenoude paden waan je je echt in een andere wereld. De Müllerthal trail is één van de mooiste wandelroutes in Europa. Wil je de route helemaal lopen? Dan liggen er 112 prachtige kilometers op je te wachten. Wij liepen ze niet allemaal, maar wel een hoop en hebben een aantal pareltjes opgenomen in ons fotoweekend. De rotsformaties en grotten van Hohllay maken indruk en de Schiessentümpel waterval klettert vreedzaam in het landschap, hier schakel je echt af! Overigens hoef je tijdens ons weekend geen lange of zware hikes te maken, wel zo prettig.

Vianden en Esch-sur-Sûre by night

Hoe pittoreske wil je het hebben? Vianden en Esch-sur-Sûr sprankelen in het licht van het blauwe uurtje. Deze middeleeuws aandoende dorpjes zijn een bron van gezelligheid en daar zeggen we geen nee tegen toch? Beide dorpjes kenmerken zich door de kasteel ruïnes die boven op de heuvels liggen. Een prachtig gezicht zodra het avondlicht zijn intrede doet. We hebben precies de juiste plekjes gevonden van waaruit dit het mooist te fotograferen is. Voor heel even waan je je in een heel ander tijdperk.

De oude stadskern ‘Grund’ van Luxemburg stad

Nog zo’n pareltje is de oude stadskern ‘Grund’. Vele malen bourgondischer dan het moderne gedeelte en bomvol karakter. Zodra je over de stadsmuren een blik naar beneden werpt, zie je het kabbelende riviertje Alzette sierlijk slingeren door de oude straten van Luxemburg stad. Vanuit de juiste posities levert dit prachtige foto’s op, waarbij het fotograferen met lange sluitertijden extra karakter aan de foto toevoegt. Ook hier is het slechts even wachten tot het blauwe uurtje zijn intrede doet en met de magie van de avond verandert Luxemburg stad is een sfeervol schouwspel.

Het industriële Belval

Welke fotograaf houdt er nu niet van een mooie industriële omgeving? Wij zeker wel! Een bezoek aan Belval mag dan ook zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Luxemburg. Het mooie van deze locatie is, dat ze de industrie die hier vroeger actief is geweest behouden hebben. Sterker nog, ze hebben het samen laten smelten met moderne architectuur. Dat hebben ze absoluut naar verdienste gedaan! Je kunt er heerlijk slenteren en achter elk hoek schuilt weer een nieuwe compositie. Een top locatie voor iedere fotograaf die een industriële omgeving weet te waarderen.

Turelbaach Castle

Dit is zonder twijfel onze favoriet! Een ware ‘hidden gem’ en een lust voor het oog. Moeilijk vindbaar… maar wij hebben de toegang ontdekt tot deze majestueuze tempel, wat ons betreft het pronkstuk van Luxemburg! Teveel willen we eigenlijk niet prijsgeven, we zien graag dat een zeldzame locatie als deze onontdekt blijft bij het grote publiek. We delen het wel graag met de fotografen die meegaan op ons fotografieweekend.

4-daagse fotoreis Luxemburg

Een duurzame fotografie trip dichtbij huis, in het veelzijdige Luxemburg. Vier volle dagen, een heerlijk lang fotoweekend! Je gaat het mooiste zien van wat Luxemburg te bieden heeft, inclusief ware hidden gems. We reizen altijd in kleinschalige groepen en dus mag je veel persoonlijke begeleiding verwachten. Heeft deze blog je interesse gewekt? Lijkt Luxemburg je de moeite waard om te ontdekken? Neem dan zeker een kijkje bij ons fotoweekend Luxemburg voor meer informatie.

Wij kijken er naar uit om je mee te nemen naar de mooiste plekjes… let’s click!

 

1 antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound