Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis Kenia & Tanzania

Kenia &Tanzania, parels van Oost Afrika en dé landen bij uitstek voor wildlife fotografie! Het uitgestrekte Serengeti en Masai Mara National Reserve zijn de beroemste parken. Het oogstrelende Ngorogoro en Samburu National Park zijn ook parken om je vingers bij af te likken. De immense Baobab bomen in Tarangire zorgen voor een prachtig decor waar de wildlife het pronkstuk voltooid. De wisselende landschappen van Solio Ranch en Lake Nakuru bieden weer hun eigen unieke schoonheid. En daar blijft het niet bij. De beroemde Masai cultuur, de Samburu people en de Hadzabe bosjesmannen. Je gaat ze allemaal ontmoeten en komt oog in oog het heuse ‘warriors’ van deze authentieke stammen van weleer!

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 23-daagse ‘once in a lifetime’ ‘wildest’ Kenia & Tanzania fotografierondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

 • De Samburu cultuur, de leefwijze en hun tradities. We bezoeken hun gemeenschap en organiseren een privé photoshoot met de warriors.
 • Het Samburu National Reserve, een fantastisch park om wildlife te spotten. Grote kuddes olifanten sieren het landschap.
 • We bezoeken Solio Ranch, een neushoorn reservaat waar de big 5 aanwezig is. Een intieme setting in een prachtig landschap. Een parel van een park!
 • Overnachtingen in de nationale parken om in alle rust tijdens zonsopkomst en ondergang te kunnen fotograferen.
 • Lake Nakuru, een schitterend park rondom het meer van Nakuru.
 • We maken grote kans op het aanschouwen van de great migration die plaatsvindt t/m oktober.
 • Accomodaties gelegen op idyllische locaties, een genot voor het oog en fotografie.
 • Het beroemde Masai Mara National Reserve, de big 5 was nog nooit zo dichtbij als in dit park.
 • De Masai cultuur en hun leefwijze. Ook hier hebben we een privé shoot met de Masai people en warriors.
 • Het Tarangire National Park met zijn immense Boabab bomen, idyllische landschappen en diversiteit aan wildlife.
 • Lake Eyasi, inclusief een privé fotoshoot met de lokale bevolking.
 • De Hadzabe cultuur, de laatste bosjesmannen in hun soort. Ook hier een privé fotoshoot.
 • Lake Manyara, een uniek meer dat vanwege de rijke mineralen gekenmerkt wordt door zijn roze kleurende water.
 • Het beroemde Serengeti National Reserve. Met zijn uitgestrekte landschappen en hoeveelheid wildlife niet voor niks een van de bekenste parken ter wereld.
 • Ngorogoro Crater, welk een adembenemend decor vormt. Laat je verrassen door de schoonheid.
 • Arusha National Park. Deze jungle biedt weer een totaal ander landschap met zijn eigen diversiteit aan wildlife.

 

Tijdens de reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat Kenia & Tanzania te bieden hebben. We reizen buiten het hoogseizoen om waardoor we alle tijd en rust hebben in de parken en geen last van vele jeeps die allemaal de beste plek willen. We hebben altijd de beste plek en bepalen zelf hoe lang we de dieren volgen tot we de geschikte foto’s hebben. Het landschap is fris groen in wat iets extra’s toevoegt aan wildlife fotografie. De dieren zijn in deze tijd van het jaar net zo goed te spotten. Deze ‘wildest’ fotografiereis door Kenia & Tanzania is een onvergetelijke ervaring. De fotoshoot met de warriors en Hadzabe zijn uniek en jij hebt de kans ze te ontmoeten.

Bekijk het dag tot dag schema voor deze 23-daagse route met dagindeling en game drives. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van Kenia, de blog van Tanzania of kom alvast in de stemming in de fotogallerie van KeniaTop 25 Kenia of Tanzania

Travelmarks-photography.. your experience!

Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde route door Kenia & Tanzania voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen de game drives in de nationale parken en de karakteristieke stammen Hadzabe, Samburu people & Masai. We komen op plaatsen waar normaal gesproken geen toerist komt en regelen unieke fotoshoots. We maken grote kans op het aanschouwen van de great migration die plaatsvindt t/m oktober.

Laat je verrassen door de rijkdom van Kenia & Tanzania.

Dag 1: Aankomst Nairobi
Ontvangst op vluchthaven Nairobi. Na het inchecken in het hotel hebben we een ontvangst meeting zodra iedereen is gearriveerd en spreken we de reis door.

Dag 2: Nairobi-Samburu
Om 7.00 uur ’s ochtends vertekken we vanuit Airport landing hotel, vanwaar ons Kenia avontuur gaat starten. We zetten koers naar Samburu aangezien Nairobi weinig te bieden heeft voor fotografie. In Samburu bepalen we of we een sunset fotoshoot doen met de Samburu warriors, afhankelijk van het licht.

Dag 3: Samburu National Reserve
We beginnen onze dag vroeg in de ochtend voor een fotoshoot met de krijgers tijdens zonsopgang, mocht het gisteren niet gelukt zijn met het licht. Na onze fotoshoot gaan we richting de poorten van het Nationaal Park. We hebben een volledige dag natuurfotografie. Het park is prachtig, grote kuddes olifanten sieren het landschap. We overnachten in het park om bij zonsondergang te kunnen fotograferen.

Dag 4: Samburu National Reserve
Vroeg in de ochtend verschijnen we aan de poort van het Samburu National Reserve. We hebben een volle dag wildlife spotten tot onze beschikking. We starten met het traceren van de leeuwen die in de ochtenduren het actiefst zijn. Dit park is een plaatje waarbij grote kuddes olifanten het landschap sieren. We overnachten in het park zodat we alle tijd hebben om met zonsondergang te fotograferen.

Dag 5: Samburu National Reserve
Vroeg uit de veren, we willen de zonsopkomst natuurlijk meepikken. Dit kan alleen als in het park zelf verblijft, we hebben het park zo goed als voor ons alleen. De hele ochtend genieten we nog met volle teugen van dit bijzondere park. In de middag verplaatsen we ons richting Solio Ranch. De avond hebben we ruimte voor een workshop, fotobespreking of vrije tijd.

Dag 6: Solio Ranch
Na een uitgebreid ontbijt verschijnen we aan de poorten van Solio Ranch. Een minder bekend park bij overige reizigers en dat is volledig onterecht. De afwisselende landschappen maken dit park tot een parel. We hebben een volle dag om al het moois te aanschouwen en wildlife te fotograferen. Het park herbergt een grote hoeveelheid neushoorns, maar ook leeuwen, giraffen, buffels en antilopen hebben hier hun thuis.

Dag 7: Lake Nakuru
We versterken de innere mens en zetten koers naar Lake Nakuru. Eenmaal aangekomen benutten we de dag in dit park, wat wederom uniek is op zijn eigen wijze. We verblijven in het park zodat we alle tijd en ruimte hebben om de zonsondergang te fotograferen. De waterstand van het meer is in deze tijd van het jaar hoger. Dit levert schitterende plaatjes op met stukken dode bebossing die onder water staan.

Dag 8: Lake Nakuru & Maji Moto 
We benutten de kans dat we in het park verblijven om de zonsopkomst en het ontwakende park op mooie wijze vast te leggen. Terwijl de andere jeeps nog voor een gesloten poort staan. We hebben de hele ochtend om te speuren naar de leeuwen die dan het meest actief zijn. In de middag cruisen we naar Maji Moto. We verblijven in een eco camp op een schitterende locatie met magnifiek uitzicht. We regelen hier wederom een fotoshoot met de Masai stam en hun warriors tijdens zonsondergang. Unieke beelden gegarandeerd.

Dag 9: Maji Moto & Narok
In de vroege ochtend hebben we weer een fotoshoot met de Masai mensen van Maji Moto, tijdens zonsopgang. Na het ontbijt vertrekken we naar Narok om de Nairoshi Foundation te bezoeken. Hier kunnen we de kinderen op school fotograferen en ontmoeten we het hoofd van de Nairoshi Foundation. Hij zal ons kennis laten maken met zijn Masai-gemeenschap. Deze keer hebben we de kans om de ‘weduwen’ van het Masai-volk te fotograferen. Overnachting  in Maji Moto.

Dag 10: Masai Mara National Reserve
Nog een hoogtepunt van jewelste, het Masai Mara National Reserve. Dit beroemde park met zijn idyllische vergezichten is dé plek om de big 5 te spotten. We arriveren in de ochtend en hebben hier bijna 3 dagen tot onze beschikking. Het landschap rijkt zover als je kijken kunt richting de horizon en toch leven roofdieren hier als buren naast elkaar. We verblijven wederom in het park voor de mooiste zonsondergang foto’s.

Dag 11&12: Masai Mara National Reserve
Met het magische licht van het gouden uurtje ontwaakt de Masai Mara en wij zijn erbij om dat vast te leggen. Het spotten van wildlife is een genot in dit park dat zijn faam eer aan doet. We hebben dan ook de hele dag om hier met volle teugen van te genieten en sluiten de dag af zoals we hem zijn begonnen, met het gouden uurtje. We maken grote kans op het aanschouwen van de great migration die plaatsvindt t/m oktober.

Dag 13: Masai Mara National Reserve
Nog eenmaal verwelkomt de Masai Mara ons. We hebben de ochtend om te speuren naar wat jullie wens is. Deze ‘once in a lifetime’ Kenia reis is tenslotte voor jullie, dus we vullen de laatste ochtend in zoals gewenst is. In de middag is het tijd om terug te keren naar Nairobi. De avond staat ter vrije invulling.

Dag 14 Nairobi-Tarangire
Vroeg in de ochtend nemen we een vlucht naar Kilimanjaro airport, vanwaar ons Tanzania avontuur gaat starten.

Dag 15 Tarangire
Vroeg in de ochtend begint ons Tanzania avontuur. Na het boeken van alle permits zetten we koers naar Tarangire National Park. In Tarangire aangekomen benutten we de middag en zonsondergang voor een eerste game drive.

Dag 16 Tarangire National Park
Vroeg in de ochtend gaan we op pad om het magische licht van de zonsopkomst te benutten in onze composities. We hebben een volle dag wildlife spotten tot onze beschikking. We starten met het traceren van de leeuwen die in de ochtenduren het actiefst zijn. Dit park is een plaatje met zijn immens machtige Baobab bomen. We overnachten in het park zodat we alle tijd hebben om met zonsondergang te fotograferen.

Dag 17 Tarangire – Lake Eyasi
Vroeg uit de veren, we willen de zonsopkomst natuurlijk meepikken. Dit kan alleen als in het park zelf verblijft. We hebben het park zo goed als voor ons alleen. De hele ochtend genieten we nog met volle teugen van dit bijzondere park. In de middag verplaatsen we ons richting Lake Eyasi alwaar we een privé fotoshoot hebben met de lokale bevolking.

Dag 18 Hadzabe – Lake Manyara
Met het ontwaken van de dag maak je kennis met de Hadzabe, de laatste bosjesmannen in hun soort. Deze authentieke stam is er nog een uit de tijd van de holbewoners, uniek dus. We hebben een fotoshoot alvorens we koers zetten naar Lake Manyara. Lake Manyara kenmerkt zich door mineralen die zich uiten in een opvallend roze kleurend water.

Dag 19 Serengeti National Reserve
We versterken de innere mens met een stevig ontbijt. Serengeti National Park wacht immers op ons. Dit beroemde wildlife reservaat met zijn uitgestrekte landschappen doet zijn roem eer aan. We benutten elke minuut van de dag tot zonsondergang en overnachten in het park. In slaap vallen met de geluiden van de dieren is een bijzondere gewaarwording. We maken grote kans op het aanschouwen van de great migration die plaatsvindt t/m oktober.

Dag 20 Serengeti National Reserve
We hebben de hele dag tot onze beschikking en natuurlijk zijn we van de partij tijdens het mooiste licht van de dag rondom zonsopkomst en ondergang. Leeuwen zijn gegarandeerd en we zetten alles op alles om ook het luipaard en de cheeta op de gevoelige plaat vast te leggen. Een dag vol spanning en sensatie, Serengeti biedt het allemaal.

Dag 21 Serengeti – Ngorogoro
Lekker vroeg uit de veren. We gaan de ochtend in Serengeti nog ten volste benutten, alvorens we koers zetten naar de betoverende Ngorogoro Crater. Dit natuurwonder heeft veel te bieden. De voltallige big 5 is hier te spotten. Niettemin het landschap zelf, wat een schoonheid en ideale achtergrond voor onze fotografie. In de avond een fotoshoot met de warriors van de Masai cultuur.

Dag 22 Ngorogoro Crater – Arusha
Natuurlijk duiken we de Ngorogoro Crater ook in voor een game drive van tenminste 8 uur. De vele leeuwen die hier aanwezig zijn maken het tot een unieke kans om ze van zeer dichtbij te aanschouwen. Het landschap is een adembenemend decor, neem dus zeker ook een allround lens of groothoek mee om dit op bijzondere wijze te fotograferen. Later in de middag reizen we naar Arusha.

Dag 23 Arusha National Park
Ook de dag die alweer in het teken staat van de terugreis benutten we nog. Tenslotte willen we het uiterste uit de kan halen en dat doen we ook. We hebben de ochtend om Arusha National Park te ontdekken. Deze jungle biedt weer een volledig ander landschap, wat mooi is ter afsluiting van deze enerverende reis. In de middag zetten we koers naar Kilimanjaro Airport. Afhankelijk van je terugvlucht en of je nog langer blijft om de Kilimanjaro van dichtbij te aanschouwen, kan je nog een hotel bijboeken mocht je dat willen. Uiteraard help ik je daar graag bij.

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers

Datum: 14 september t/m 8 oktober 2022 under review

Kosten per deelnemer: v.a. 6910 euro per deelnemer
Kosten toeslag éénpersoonskamer: op aanvraag mogelijk

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag
 • Het is gebruikelijk om fooi te geven met een gemiddelde van 5 euro per dag

Inbegrepen:

 • Alle accommodaties zoals vermeld
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Volpension in Samburu / Masai Mara / Tarangire / Serengeti
 • Transport met chauffeur in een degelijk safari voertuig
 • Alle Safaris in Samburu National Reserve / Solio Ranch / Lake Nakuru National Park / Masai Mara National Reserve / Tarangire National Park / Serengeti National Park / Ngorogoro Crater / Arusha National Park
 • Ervaren wildlife gids gedurende de hele reis
 • Rondleiding in de natuur door de Masai people bij Maji Moto
 • Bezoek aan de Hadzabe in lake Eyasi, de laatste bosjesmannen in hun soort
 • Fotoshoot met de Hadzabe en de bewoners aan lake Eyasi
 • Excursie naar lake Manyara met zijn kenmerkende kleur water
 • Kosten Flying Doctor

Niet inbegrepen:

 • Lunch en diner anders dan hierboven vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi en tips
 • (Internationale) vluchten
 • Visum
 • Tipgeld fotoshoots met de Masai people en warriors. We bepalen dit samen.
 • Reis en of annuleringsverzekering

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography 

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘wildest’ fotografiereis door Kenia & Tanzania. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt! De afwisseling tussen wildlife en authentieke stammen, maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! Kenia & Tanzania herbergen een rijkdom aan wildlife parken en cultuur. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

Gabriel Sanguyan guide Roadtrip Africa A Tanzanian-born Naturalist, Gabriel Sanguyan is a Professional Freelance Guide. He grew up in Munduli under the  foot hills of Komoloni hills and Arusha city. When young, he gew up surrounded by an abundance presence of wildlife which had a profound influence into his passion for guiding. He studied in Professional Tour Guide School for his Degree in Interpretation and Leadership Skills. Completed in 2010, he immediately joined a small safari company that is reputable for its sustainable and conservation oriented safari packages. He began as an “Activity Guide”; taking  short bike tours, forest hikes, canoeing, night game drives and village walks. As he advanced in his career, he became a Freelance Guide which meant he had to officially take guests into the Great Serengeti, Ngorongoro and other wonderful Parks of East Africa. He tremendously enjoy the  happiness of his guests, he is very conscious of the fine details that makes the safari experience comfortable and enjoyable. Come along and explore the great mosaic of adventure and cultural diversity.

Julius Mwangi Ngure
is a tourism, wildlife and conservation enthusiast, born in mountainous central Kenya and grew up on the savannah grasslands plains of the Great Rift Valley. Because of his love for nature and outdoor activities from an early age, he enrolled at Moi University in Kenya to pursue  his childhood dream in wildlife and tourism. After completion in 1992, he enthusiastically joined the tourism industry sector first as a trekking and mountaineering guide before proceeding to work as a naturalist with a five star hotel, lodges, and resorts chain in East Africa, conducting evening wildlife and cultural lectures to guests. Today he guides, cordinates and manages  individuals, families and tour groups on a visit to Kenya and  East Africa. He loves sharing his professional guiding experiences and his immense information and knowledge. He is keen listener, engaging on very fine details and going extra miles to ensure tourists meet their expectations. Kindly join him in touring and exploring the rich cultural diversity, wildlife and sceneries that East Africa offers.

Jackson Maina Ndungu
An energetic professional who holds a Bachelor of Science degree in Wildlife and Natural resources management, with over 15 years’ experience in guiding tourists and travelers through national parks and reserves, museums and mountaineering. I have superior talent for entertaining my audience and delivering high level of customer service. I pride myself in having extensive knowledge of birds, plants and animals found in the Eastern Africa forests; cultures and traditions of the local communities; and their changes due to the effects of industrial and technological evolution in East Africa. I am able to learn, retain and recall extensive amounts of information quickly.

Praktisch

 • We ontmoeten elkaar in Nairobi op 1 oktober op het vliegveld
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De Keniase Schilling is de valuta in Kenia en de Tanzania Schilling in Tanzania.  Je kan met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Voor zowel Kenia als Tanzania heb je een visum nodig welke online aan te vragen is. Wens je hier hulp bij dan kan helpen we je graag.
 • Voor zowel Kenia als Tanzania heb je vaccinaties nodig. Neem contact op met thuisvaccinatie om je hier goed in te laten voorlichten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.
 •  

Klimaat

Deze tijd van het jaar maakt dat we buiten het hoogseizoen om reizen. De safari’s zijn intiem en intens. Dit is genieten met een hoofdletter G. Het landschap is door de korte regenperiode fris groen, wat iets extra’s toevoegt aan de wildlife fotografie. De dieren zijn ook in deze tijd goed te spotten en de regen is slechts af en toe een bui.

 

Op https://www.klimaatinfo.nl/kenia/ en https://www.klimaatinfo.nl/tanzania/vind je veel nuttige informatie omtrent het weer. Het is de ideale tijd om in alle rust zonder het massa toerisme te genieten van de rijkdom die Kenia & Tanzania te bieden hebben.

Accommodaties:

Dag 1 Airport landing hotel
http://airportlandinghotel.co.ke/
Dag 2 t/m 4 Samburu riverside camp
https://sambururiversidecamp.com/
Dag 5&6 Green Hills hotel
https://greenhills.co.ke
Dag 7 Lake Nakuru Lodge   
https://lakenakurulodge.com/
Dag 8&9 Maji Moto Eco Camp
http://majimotocamp.com/en/
Dag 10 t/m 12 Keekorok Lodge
http://keekorok-lodge.com/
Dag 13 Airport landing hotel
http://airportlandinghotel.co.ke/
Dag 14 Airport Kilimanjaro hotel
Dag 15 & 16 Acacia Tarangire Luxury Camp
Dag 17 & 18 African Sunrise Lodge
https://www.africansunrises.com/
Dag 19&20 Serengeti Heritage Fullboard  
Dag 21 Crater Forest Tented Camp  
Dag 22 Gateway Lodge Arusha
https://arusha-gateway-lodge.booked.net/
Dag 23 Airport Kilimanjaro hotel (not included)  
Afhankelijk van je terugvlucht

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

Wat mag je verwachten

Fotoshoot Masai & Samburu warriors
National Park Serengeti
National Park Masai Mara
Big 5 wildlife fotografie
Authentieke Afrikaanse stammen
Kleinschalige groepen
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Chat openen