Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

5 daagse Fotoreis Opaalkust

Een duurzame fotografiereis dichtbij huis, in de spectaculaire Opaalkust. Je gaat het mooiste zien wat de Opaalkust te bieden heeft, inclusief ware hidden gems. We reizen in kleinschalige groepen en dus mag je veel persoonlijke begeleiding verwachten. Let’s click!

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 5 daagse fotografiereis?

 • De spectacualire kustlijnen tussen Calais en Boulogne sur mer.
 • Les Deux Caps met de prachtige Cap Blanc-Nez.
 • Het ruige fort Vauban.
 • Het scheepswrak Epave du lord Grey.
 • Ware hidden gems langs de kust.
 • Pittoreske Franse vissersdorpen.
 • Street-art kunstwerken.
 • Lange sluitertijden fotografie.
 • Het museum Atlantikwall – Batterij Todt

Tijdens deze reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat de Opaalkust te bieden heeft, er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops landschap, natuur, macro en astrofotografie. Een fotoreis in de Opaalkust is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kunt nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema van deze 5 daagse fotografiereis. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Travelmarks-photography.. your experience! Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde fotoreis langs de mooiste plekjes van de Opaalkust. De diversiteit die de Opaalkust te beiden heeft maakt het een fantastische duurzame bestemming voor een fotografiereis. En dat alles dicht bij huis! Je kunt mee opstappen vanuit Nederland, met zelfs een extra opstapplaats in België. Een rijk gevuld geheugenkaartje en een fantastische ervaring gegarandeerd. Laat je verrassen!

Dag 1
We vertrekken in de ochtend vanuit de gezamenlijke opstapplaats in Venlo. Er is een extra opstapplaats in Antwerpen, als dat makkelijker is. De pret begint dus al tijdens de rit naar de Opaalkust, waar we elkaar alvast leren kennen. We verblijven de hele reis is het pittoreske plaatsje Wimereux, wat als onze uitvalsbasis fungeert. Alle fotolocaties zijn dan binnen handbereik, zodat we zoveel mogelijk fotografietijd hebben. Natuurlijk gaan we na het inchecken en de innerlijke mens tevreden gesteld te hebben, direct op pad. Lange sluitertijd fotografie staat op de planning op één van de vele prachtige stranden die de Opaalkust te bieden heeft.  

Dag 2
Het ideale van deze tijd van het jaar is dat we op een acceptabele tijd op pad kunnen voor de zonsopkomst. Ondanks dat we ons aan de westkust bevinden zijn er zonder meer een aantal fantastische spots waar we met het ochtendlicht uit de voeten kunnen. Point de la Crèche, fort Vauban en natuurlijk Phare du Cap Gris-Nez zijn daar mooie voorbeelden van. We kijken per dag waar de condities het beste zijn, tenslotte hebben we alle tijd en komt alles aan bod. In de middag brengen we een bezoek aan het museum Atlantikwall Batterij Todt, zo krijg je een goede indruk en begrijp je de historie van deze regio. Vanzelfsprekend gaan we met zonsondergang op pad om met het mooiste licht van de dag te eindigen. We weten de mooiste plekjes, waardoor elke dag weer nieuwe inspiratie oplevert.

Dag 3
Lekker op tijd uit de veren voor wederom een fantastische fotografiedag. Ontwaken met het ochtendlicht is dé manier om de dag te starten en al helemaal in een omgeving als de Opaalkust. Vandaag staan Les Deux Caps op de planning. Beide bieden een schitterende omgeving, zowel voor zonsopkomst als zonsondergang. En wat te denken van wildlife? Met regelmaat laat een zeehond zich hier zien, duiken de Genten in zee en nestelen vele vogels in de krijtwanden. Alsof dat nog niet genoeg traktatie is, bezoeken we ook het scheepswrak Epave du lord Grey. Deze is alleen te fotograferen als het eb is en levert spectaculaire plaatjes op!   

Dag 4
Een nieuwe dag met nieuwe indrukken. Omdat je nooit genoeg kunt krijgen van een mooie zonsopkomst brengen we je naar een ware ‘hidden gem’ langs de kust. Hier kun je in alle rust ontwaken én hele mooie lange sluitertijd opnames maken. We bieden graag afwisseling en diversiteit en dat gaan we deze middag dan ook beleven. In Boulogne sur Mer zijn ontzettend gave street-art kunstwerken te fotograferen. Schilderingen en graffiti-art, welke huizenhoog zijn aangebracht. Een genot om te zien én om vast te leggen. Natuurlijk helpen we je met de composities en instellingen om dynamische foto’s te creëren. Voor zonsondergang strijken we neer bij een lange pier met een vuurtoren op het eind… gegarandeerd sprankelende foto’s! 

Dag 5
Natuurlijk benutten we deze laatste dag optimaal. Nog eenmaal kunnen we alles uit de kast halen om met zonsopkomst betoverend mooie foto’s te maken… dat gaan we doen! We blijven na het uitchecken nog in de regio om het onderste uit de kan te halen alvorens we koers zetten naar Nederland. Onderweg sluiten we af met een welverdiend diner en blikken we terug op een enerverende reis. Zoveel indrukken, zoveel mooie foto’s, nieuwe fotovrienden, dat wordt nog even nagenieten als je weer thuis bent! Na thuiskomst plannen we snel een moment in voor een fotobespreking, waarbij we elkaars foto’s de revue laten passeren. 

Minimaal 3 deelnemers en maximaal 6 deelnemers

Datum: 3 april t/m 7 april 2023

Kosten per deelnemer: 895 euro per deelnemer
Kosten toeslag éénpersoonskamer: opvraagbaar

Zwaarte reis:
***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid
Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

Inbegrepen:

 • Vervoer ter plaatse in een degelijk busje
 • Alle overnachtingen zoals vermeldt
 • Ontbijt gedurende de hele reis
 • Overnachtingen op basis van gedeelde kamer
 • Alle vergoedingen voor de tolwegen
 • Diverse workshops landschap, natuur, architectuur en astrofotografie
 • Beoordeling en feedback van je beste foto’s achteraf
 • Entreegeld museum Atlantikwall – Batterij Todt
 • Vervoer naar de Opaalkust vanuit Venlo en Antwerpen

Niet inbegrepen:                         

 • Vervoer naar gezamenlijke vertrekplaats in Venlo of Antwerpen
 • Andere maaltijden en drank dan hierboven benoemd
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze fotoreis in de Opaalkust. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt!

De afwisseling die geboden wordt, maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! De Opaalkust heeft veel te bieden en is echt pareltje voor fotografie! Ruige kustlijnen, pittoreske vissersdorpen, veel historie & gave street-art. Laat je verrassen! Let’s click!

 

Praktisch

 • Voor deelname aan deze reis dien je over een normale gezondheid te beschikken.
 • We ontmoeten elkaar in Venlo op 3 april 2023, vanwaar we naar Opaalkust rijden.
 • Extra opstapplaats in Antwerpen
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • We verplaatsen ons gedurende de hele reis in een personenbus. Je hoeft dus enkel het vervoer naar Venlo zelf te regelen.

Klimaat
Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op de site van klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden. Deze tijd van het jaar maakt dat we in het ontluikende voorjaar volop kunnen genieten van de omstandigheden.

Accommodatie

Dag 1 t/m 5 – L’Eclaircie Wimereux

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Wij zijn aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

. Wat mag je verwachten

Spectaculaire ruige kustlijnen
Les Deux Caps met Cap Blanc-Nez
Het scheepswrak Epave du lord Grey
Pittoreske Franse vissersdorpen
Street-art kunstwerken
Fort Vauban
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Chat openen