Travelmarks-photography... Your experience!

Fotografiereizen wereldwijd

Neem contact op

Noorwegen, het land van ruige natuur, rust, ruimte en Vikings. Noorwegen is zoveel méér dan de standaard toeristische trekpleisters, zoals Spitsbergen en de Lofoten. Dat ga je ervaren en beleven tijdens deze avontuurlijke fotografierondreis door het zuidelijke deel van Noorwegen, dat rijk is aan nationale parken en indrukwekkende natuurverschijnselen.

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 15-daagse rondreis?
Een kleine greep uit de hoogtepunten:

– De grootste gletsjer van Europa
– De karakteristieke gekleurde huisjes van Odda en Brggyen in Bergen (UNESCO-werelderfgoed)
– Ontelbare watervallen, waaronder de beroemde Seven Sisters
– De mooiste Atlantische route waar je walvissen en zeehonden kunt spotten
– Het Geiranger fjord (UNESCO-werelderfgoed) en het nog mooiere Lysefjord
– Verschillende nationale parken, waaronder de overweldigende natuur van Rondane National Park, waar elanden, muskusossen, rendieren en – wie weet – het noorderlicht te zien zijn

Tijdens de reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat zuidelijk Noorwegen te bieden heeft, er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops landschap, natuur, macro en avondfotografie. Een fotografiereis door Noorwegen is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kan nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema voor de volledige 15-daagse route met overnachtingen, of vraag een pakket op maat aan voor het unieke hop on / hop off systeem in het contact formulier. Lees ook eens de blog of bekijk de foto’s in de galerie om alvast in de stemming te komen. 

Travelmarks-photography.. your experience 

Tot Kliks!

 

Noorwegen is het land van woeste ruige natuur, rust, ruimte en Viking cultuur. Er ligt een zorgvuldig samengestelde route voor je klaar. Een welkome afwisseling tussen record brekende natuurverschijnselen en routes buiten de gebaande paden om je de overweldigende natuur te laten beleven zoals de Noren het zichzelf gunnen.

Dag 1
Ontvangst in Stavanger, de 4e grootste stad van Noorwegen. Je kan hier zowel met de ferry als met het vliegtuig naartoe reizen. Na de ontvangst zetten we koers naar Preikestolen. Je krijgt de kans om Pulpit Rock te bezoeken. 

Dag 2
Lysefjord, wellicht het mooiste fjord dat Noorwegen rijk is, staat gepland voor de ochtend. Een cruise of helikoptervlucht staat tot je beschikking. In het middaguur zetten we koers naar Odda, met onderweg de spectaculaire waterval Latefossen. We benutten de avond om de karakteristieke gekleurde huisjes in mooi licht te fotograferen.

Dag 3
We begeven ons aan de rand van het Folgefonna National Park, dat de 2e grootste gletsjer van Noorwegen herbergt. We maken een schitterende wandeling die ons naar een helderblauw gletsjermeer brengt. De avond staat tot onze beschikking voor een workshop, fotobespreking of op pad voor het gouden en blauwe uurtje. We beslissen dit samen.

Dag 4
We bezoeken wellicht de mooiste waterval van Noorwegen in de ochtend. Aurlandsdalen, ook wel de grand canyon van Noorwegen genoemd, is onze volgende halte. Traditioneel Noors eten in een warm Noors onderkomen zal je verblijden. De avond staat ter vrije invulling.

Dag 5
Het verblijf is perfect voor macrofotografie in de ochtend. Na het ontbijt maken we een avontuurlijke wandeling door de ‘Grand Canyon’ van Noorwegen. We laten ons in de avond nog eens goed verwennen alvorens we de bergen in trekken. Ik neem je mee naar de meest bijzondere overnachting van deze reis. We slaan een tentenkamp op ‘on top of the world’. Unieke ervaring

Dag 6
Magisch wakker worden op deze bijzondere plek, het landschap verandert en het lijkt of je op een andere planeet zit. Noorwegen op zijn ruigst. We nemen uitgebreid de tijd om dit bijzondere landschap op dito wijze vast te leggen.

Dag 7  
In het ochtendlicht wacht ons een sprookjesachtig bos met een indrukwekkende waterval. De kracht van het water is hier voelbaar. We nuttigen onze lunch in het landschap. Onderweg naar Rondane NP pikken we een plaatje van een dubbele waterval mee. Zelden de natuur en de watervallen zo mooi in elkaar zien opgaan. We verblijven 2 nachten bij DNT. Hier kom je volledig tot rust.

Dag 8
Rondane National Park beroert je. Het is de plek waar we rendieren en elanden kunnen spotten en wellicht zelfs het noorderlicht. Met 20 bergtoppen boven de 2000m en veel meren loont het zich bij uitstek voor reflectie foto’s. Er kronkelen rivieren en de kenmerkende kleuren van dit park zijn erg fotogeniek. Het sparagmietgesteente en korstmossen lonen zich uitstekend voor macrofotografie.

Dag 9
Eenmaal in dit park aangekomen werkt de rust op je door en wil je eigenlijk niet meer weg. We hebben hier uitgebreid tijd om aandacht te besteden aan landschap, natuur en macrofotografie. Tegen de avond gaan we naar Furuhaugli, onderdeel van het aangrenzende Dovre National Park. We bezoeken met zonsondergang een kunstwerk van Noorse architectuur vanwaar je een spectaculair zicht hebt op Snøhetta.

Dag 10
Furuhaugli is hét gebied van de muskusossen. Je hebt de mogelijkheid om met een gids een excursie naar de muskusossen te maken. De dieren worden vrijwel altijd getraceerd en zijn niet schuw. Hoe dichtbij ga jij voor je mooiste foto? De middag zetten we koers naar Kristiansund, beginpunt van de Atlantische route dwars door de oceaan.

Dag 11
We nemen ruimschoots de tijd om de 80km lange mooiste route ter wereld vast te leggen. De acht verbindende bruggen en de aangrenzende rotsformaties lenen zich bij bestek voor fotografie. We eindigen de dag met aankomst in Alesund. Dit vissersdorp in Art Nouveustijl is een plaatje en daarbij nog eens erg gezellig ook. Vanuit een bergtop hebben we prachtig uitzicht over het stadje in zee. Dit levert de mooiste avondfotografie foto’s op die je kunt wensen.

Dag 12
Een dag van avontuur buiten de gebaande paden ligt in het vooruitschiet. We slaan de nodige proviand in om een tentenkamp op te slaan in een indrukwekkend berggebied dat Europa’s hoogste verticale rotsformatie herbergt, Trollveggen. We eten in de vrije natuur. Wie wilt kan Trollvegen bewonderen en fotograferen vanuit hoger gelegen gebied. Maar ook vanaf de grond komt je camera hier niks te kort, fabelachtig.

Dag 13
Je tent openritsen is magisch met uitzicht op de bergen en mist over het meer in het mooie ochtendlicht. We zetten via de Trollstigen route koers naar Geiranger. UNESCO fjord Geiranger, betiteld als mooiste fjord ter wereld met de beroemde waterval de 7 zusters. Het landschap op deze route is betoverend mooi. Je rijdt van het ene landschap zo het andere in, indrukwekkend. Na een enerverende dag met veel indrukken strijken we neer in Loen waar we zullen kamperen.

Dag 14
Josteldalsbreen National Park, thuishaven van Europa’s grootste gletsjer met een lengte van 80km en 487km2 oppervlakte. Meerdere uitlopers van de gletsjer zijn relatief eenvoudig bereikbaar. Dit maakt dat je zo dicht bij de gletsjer kunt komen dat je hem aan kunt raken. De intens helderblauwe kleur zal van je foto afspatten. Een ervaring die je niet snel meer zal vergeten of kunt evenaren.

Dag 15
We bezoeken de gletsjer nog eenmaal en zetten koers naar Bergen, eindbestemming van deze reis. We hebben ruimschoots tijd om het karakteristieke, UNESCO bekroonde, oude gedeelte van Bergen te fotograferen. We kijken terug op een verrijkende reis tijdens het afscheidsdiner, een avontuur dat we samen hebben gedeeld. Voor we definitief afscheid nemen laat ik jullie Bergen by night zien voor spectaculaire avondfotografie.

Terugreis
Afhankelijk van je geplande terugreis heb je nog een dag extra in Bergen waarbij ik je graag voorzie van de nodige tips om Bergen te verkennen. Tevens assisteer ik je bij vervoer naar de luchthaven of naar de Ferry als dat gewenst is.

 

Uniek hop on / hop off systeem op maat. De volledige route bestaat uit een 15 daagse rondreis.
Wil je 8 dagen mee, 10 dagen, 14 dagen, het is mogelijk. De reis bevat meerdere in- of uitstap mogelijkheden. Hiervoor kun je een pakket op maat aanvragen via het contact formulier

Datums volledige 15 daagse rondreis: 1 september t/m 15 september 2020

 • Onderstaande is op basis van de volledige 15 daagse rondreis. 
 • Er is een minimum van 4 deelnemers tot maximaal 7 deelnemers.

Kosten bij 4 deelnemers: 2575 euro per deelnemer
Kosten bij 7 deelnemers: 2295 euro per deelnemer 
Kosten toeslag éénpersoonskamer: 525 euro per deelnemer

Zwaarte reis:

 • ***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid

Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

Inbegrepen:

 • Vervoer ter plaatse in een degelijke bus 
 • Alle overnachtingen op basis van gedeelde kamer in cabins en hotel   
 • Gebruik van een éénpersoonstent gedurende de hele reis
 • Alle ferry overtochten in Noorwegen
 • Alle vergoedingen voor de tolwegen
 • Diverse workshops landschap, natuur, macro en avondfotografie 
 • 5x ontbijt / 4x lunch / 7x diner
 • Beoordeling en feedback van je beste foto’s achteraf
 • Uniek spaarsysteem voor een volgende deelname reis of workshop


Niet inbegrepen: 

 • Vervoer / (internationale) vlucht naar Stavanger
 • Overige maaltijden dan hierboven benoemd
 • Reis en of annuleringsverzekering
 • Cruise Lysefjord 55 euro
 • Helicopter vlucht Lysefjord 50 euro
 • Excursie Muskusossen 50 euro
 • Cruise Geiranger  40 euro

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze ‘avontuurlijke fotografierondreis’ door Noorwegen. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt!

De afwisseling die geboden wordt, maakt het tot een unieke beleving, om nooit meer te vergeten! Noorwegen blijft je verbazen, achter iedere bocht schuilt weer iets nieuws wat je zintuigen prikkelt. Ik neem je mee naar het mooiste wat zuidelijk Noorwegen te bieden heeft. Laten we op pad gaan om dit op bijzondere wijze te vereeuwigen! Let’s click!

 

 

 • Lees de paklijst goed door, ik heb voor jou op papier gezet wat je mee mag nemen
 • Voor deelname aan deze reis dien je over een normale basis conditie te beschikken
 • Wens je assistentie bij het boeken van een vlucht of ferry naar Stavanger, ik hoor het graag van je
 • We ontmoeten elkaar in Stavanger op 21 augustus op nader te bepalen tijdstip en locatie
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur, deze ontvang ik graag van je
 • Deze reis heeft een uniek hop on / hop off systeem, vraag naar de mogelijkheden
 • De niet fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd
 • We bepalen samen als groep welke workshop ingezet worden, tenslotte is het voor jullie
 • De Noorse Kroon is de valuta en je kan nagenoeg overal betalen met de pinpas

Klimaat

Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden omtrent het klimaat in Noorwegen. Deze tijd van het jaar maakt dat we in de drogere maanden reizen waarbij alle gebieden goed toegankelijk zijn. Tevens zitten we in de overgang naar de herfst waardoor de nationale parken verblijd worden met de eerste herfstkleuren.   

Accommodaties

We verblijven in onderstaande, of soortgelijke accommodaties, als deze niet beschikbaar blijken te zijn

Dag 1 camping Preikstolen http://preikestolencamping.com/
Dag 2 & 3 camping Odda https://oddacamping.no/
Dag 4 DNT Aurlandsdalen https://aurlandsdalen.dnt.no/
Dag 5 Tentenkamp ‘on top of the world’ buiten de gebaande paden
Dag 6 DNT Bessegen https://gjendesheim.dnt.no/besseggen/
Dag 7 & 8 DNT Grimsdalshytta https://grimsdalshytta.dnt.no/
Dag 9 camping Furuhaugli https://www.eurocampings.nl/noorwegen/oppland/dombas/furuhaugli-turisthytter-as-113288/
Dag 10 camping Kristiansund https://www.atlanten.no/
Dag 11 camping omgeving Alesund
Dag 12 Tentenkamp Trollvegen ‘tussen de bergen’ buiten de gebaande paden
Dag 13 & 14 camping Loen http://www.tjugen.no/
Dag 15 nader te bepalen hotel in Bergen op basis van beschikbaar

Je mag in totaal 2 stuks bagage meenemen. Bij voorkeur reistassen in plaats van koffers gezien de laadruimte in het vervoersmiddel. Je mag dus één reistas / koffer en één fotografie rugzak / dag rugzak meenemen. Bekijk voor de afmetingen en toegestane gewicht de gegevens van de vliegmaatschappij.

Verplicht: 

Alle tochten zijn goed begaanbaar en zorgvuldig uitgezocht. Je eigen veiligheid gaat echter voorop en paden kunnen glad zijn na regen. Daarom zijn volgende items verplicht:

 • Wandelschoenen geschikt voor bergwandelingen met een goed profiel. Bij voorkeur waterafstotend of waterdicht
 • Wandel / hike stokken 
 • Zaklamp / hoofdlamp

Algemeen:

 • Slaapzak
 • Slaapmatje / luchtbed
 • Opblaasbaar kussen / reiskussen
 • Kussensloop
 • Drinkfles 
 • Warme kleding 
 • Wandelkleding
 • Regenjas
 • Toiletspullen
 • Handdoek
 • Andere schoenen dan wandelschoenen
 • Drybag om je waardevolle spullen droog te houden
 • Waterfilter / UV filter

Fotografie:

 • Camera
 • Groothoeklens / Zoomlens / Macrolens 
 • Drone
 • 2 volle accu’s
 • Powerbank
 • Extra geheugenkaartje
 • Statief als je deze hebt
 • Filters als je deze hebt
 • Opladers
 • Fotografie rugzak voor excursies en dagtochten incl regenhoes
 • Aankoopnota’s voor mogelijke controle vliegveld

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

Boek nu

Wat mag je verwachten

Persoonlijke aandacht die je verdient
Diverse disciplines worden aangesproken
Ruimte voor alle niveaus van beginnend tot professioneel fotograaf
Ruime fotografietijd op locaties
Onder leiding van een ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf
Samenwerking met goed opgeleide lokale gidsen
Diepgaande passie voor reizen en fotografie
Unieke fotografische bestemmingen
Korting bij een volgende boeking of workshop
Reis tevens geschikt voor niet fotograferende partner
Geschikt voor alle leeftijden
Lenen of testen van filters of statief is geen probleem
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound