Travelmarks-photography... Méér dan fotografiereizen!

Méér dan fotografiereizen

Neem contact op

Fotografiereis IJsland Noord & Zuid

IJsland, het land van ruige natuur, rust, ruimte, vulkanen, gletsjers en geisers. IJsland is zoveel méér dan de Golden Circle, het is een waar paradijs voor elke fotograaf! Het ene landschap nog mooier dan het ander. Dat ga je ervaren en beleven tijdens deze fotografiereis ‘IJsland in de zomer’. De rust en ruimte die hier heerst maakt dat je het liefste wilt blijven! Enkel in de maanden juli en augustus is de ‘Highland route’ geopend, de weg door het ongerepte binnenland. Dé reden dat we in de zomer gaan, tevens de periode waarbij de papegaaiduikers op het eiland verblijven

Wat ga je zoal fotograferen tijdens deze 13 daagse fotoreis?

We gaan bewust 13 dagen, in een korter tijdsbestek mis je gewoonweg teveel van al het moois.

 • De mooiste elementen van de Golden Circle zoals: Gullfoss, Faxafoss en Strokkur.
 • Het schitterende meer Kleifarvatn op het schiereiland Reykjanesfólkvangur.
 • Een ware offroad experience met als kers op de taart de schitterende waterval Nýifoss.
 • Zonder twijfel één van de hoogtepunten: de beroemde gekleurde bergen van Kerlingarfjöll.
 • Het ongerepte geothermisch gebied van het binnenland: Hveravellir.
 • Een excursie naar de altijd mooie papegaaiduikers.
 • Het indrukkwekkende noorden met de dito watervallen Godafoss, Selfoss & Dettifoss.
 • De schoonheid van Myvatn met het overweldigende Námafjall.
 • De majestueuze gletsjers Fjallsárlón, Svínafellsjökull en Sólheimajökull.
 • Diamond beach met het imponerende ijsmeer Jökulsárlón.
 • De zwarte stranden van Vík met de kenmerkende rotsformaties: Reynisdrangar en Dyrhólaey.
 • Het vliegtuig wrak Sólheimasandur en de pittoresque waterval Skógafoss.

Tijdens deze reis kun je in alle rust genieten van al het moois wat IJsland te bieden heeft, er is geen tijdsdruk. Daarnaast is er ruimte voor diverse workshops landschap, natuur, macro en astrofotografie. Een fotografiereis in IJsland is een onvergetelijke ervaring, waar je thuis met je zelfgemaakte beeldmateriaal nog lang van kan nagenieten!

Bekijk het dag tot dag schema van deze 13 daagse fotografiereis. Heb je vragen naar aanleiding van deze reis, schroom niet en stuur je vraag via het contactformulier 

Laat je inspireren door de blog van IJsland of kom in de stemming en bekijk de fotogalerie hier.

Travelmarks-photography.. your experience! Tot Kliks!

Er ligt een zorgvuldig samengestelde fotoreis langs IJslands mooiste plekjes voor je klaar. Buitenaards mooie landschappen wisselen zich af met adembenemende vergezichten, dit land is voer voor je camera. We reizen bewust in de zomer, om de ‘Highland route’ naar het ongerepte binnenland te kunnen bereizen. Tevens is dit de periode dat de papegaaiduikers op het eiland verblijven. Een rijk gevuld geheugenkaartje gegarandeerd. Laat je verrassen!

Dag 1
Ontvangst in Keflavik. Het voordeel van IJsland is dat in elk deel van het land bijzondere elementen zijn. Na ontvangst zetten we koers naar Fludir, ons verblijf voor de eerste twee nachten. Onderweg komen we langs het prachtige meer Kleifarvatn en de indrukwekkende watervallen Faxafoss en Gullfoss.

Dag 2
We starten de dag met een bezoek aan Strokkur, die net als Gullfoss tot de golden circle van IJsland behoort. Daarna begint het echte werk en staat de rest van de dag in het teken van een ware offroad experience, met Nýifoss als eindbestemming. Dit is een geweldige ervaring die je gegarandeerd bij blijft.

Dag 3
We zetten koers naar de beroemde gekleurde bergen van Kerlingarfjöll, één van de hoogtepunten van deze reis. Je kunt je niet voorbereiden op de impact van dit natuurspektakel. Je valt van de ene verbazing in de andere bij het zien van de schoonheid van Kerlingarfjöll! We eindigen de dag bij Hveravellir, een geothermisch gebied verstopt in het binnenland, nog zo’n traktatie!

Dag 4
We verblijven bij Hveravellir, dus we kunnen dit natuurwonder ook nog vastleggen in het mooie ochtendlicht. Na het ontbijt zetten we koers naar Blönduós. We bezoeken de pachtige kloof en waterval Kolugljúfur canyon. In de avond wacht Hvitserkur, die altijd trots en rotsvast in het water pronkt.

Dag 5
Na het uitchecken staat de excursie naar de grappige en altijd mooie papegaaiduikers gepland. Deze zijn het best te bewonderen op het eilandje Drangey, precies wat wij dan ook gaan doen. In de middag gaat het richting Myvatn, waarbij we de machtige waterval Godafoss zullen fotograferen.

Dag 6
We halen het tempo er een beetje uit en verblijven twee nachten in Myvatn. Zo hebben we ruim de tijd om wederom enkele hoogtepunten vast te legen. Het mooiste geothermische gebied van Ijsland, Námafjall en de krater Krafla zijn daar voorbeelden van.

Dag 7
Je vindt hier prachtige lavavelden en de krachtigste waterval van IJsland, Detifoss, ligt ook binnen handbereik. We hebben keuze te over, want ook het Myvatn meer, wat als mooiste meer van IJsland wordt beschouwd, ligt om de hoek. Maar goed dat we de tijd hebben om onze kaartjes te vullen met al dit natuurschoon.

Dag 8
Dag acht is de enige echte reisdag in het programma. We zakken via de oost fjorden langzaam af richting het zuiden. We hebben enkele tussenstops waar we samen als groep in kunnen beslissen. Bovendien raak je nooit uitgekeken in IJsland en is het rijden zelf al een genot.

Dag 9
We zijn beland in het territorium van de majestueuze gletsjers en ijsmeren. We bezoeken Diamond beach en het ijsmeer Jökulsárlón, waar gigantische ijsschotsen als ijsblokjes voorbij dobberen. Het is een traktaktie voor het oog om deze ijsblokken op het zwarte zand te zien schitteren. We hebben ruim tijd en bezoeken de gletsjer Fjallsárlón.

Dag 10
Van deze omgeving krijg je geen genoeg. Gelukkig hebben we de gletsjer Svínafellsjökull nog, die ons een met open armen ontvangt. In de middag zetten we koers richting Vík, alwaar we in de avond de sprookjesachtige rotsformatie Dyrhólaey zullen fotograferen.

Dag 11
We hebben nog een hoogtepunt in petto, zo mogen we de beeldschone rotsformatie Reynisdrangar toch zeker noemen! Als je ooit een gletsjer letterlijk hebt willen aanraken, dan is vandaag het moment. Sólheimajökull is te benaderen tot aan de voet van de gletsjer, wat prachtige plaatjes oplevert.

Dag 12
De waterval Skogafoss kunnen we niet achterhouden, net als het vliegtuig wrak, gelegen op het zwarte strand van Solheimafjara. Je merkt het al, ook deze regio van IJsland heeft het ene hoogtepunt na het andere. We nemen het er optimaal van, tijdens deze laatste dagen van de reis.

Dag 13
Met fikse tegenzin is dan alweer de laatste dag aangebroken. Op de route naar Keflavik komen we nog langs de laatste tussenstops, die we natuurlijk nog even meepikken. Wat een reis, wat een ervaring, wat een beleving!

Minimaal 3 deelnemers en maximaal 6 deelnemers

Datum: 12 augustus 2023 t/m 24 augustus 2023 

Kosten per deelnemer: 3560 euro per deelnemer
Kosten toeslag éénpersoonskamer: opvraagbaar

Zwaarte reis:
***** deze reis is geschikt voor iedereen met een normale gezondheid
Eigen kosten:

 • Afhankelijk van je uitgave patroon kan je rekenen op 30 euro per dag

 

Inbegrepen:

 • Vervoer ter plaatse in een degelijk 4×4 voertuig
 • Alle overnachtingen zoals vermeldt
 • Overnachtingen op basis van gedeelde kamer
 • Alle vergoedingen voor de tolwegen
 • Diverse workshops landschap, natuur en astrofotografie
 • Beoordeling en feedback van je beste foto’s achteraf
 • Excursie naar de papegaaiduikers

Niet inbegrepen:                         

 • Vervoer / (internationale) vlucht naar Keflavik
 • Andere maaltijden en drank dan hierboven benoemd
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Mark Brands eigenaar en oprichter van Travelmarks-photography

Als ervaren wereldreiziger en opgeleid beroepsfotograaf mag je passie, professionaliteit, plezier en enthousiasme van mij verwachten tijdens deze fotografiereis door IJsland. Ik word gelukkig van de combinatie tussen reizen en fotograferen. En nog gelukkiger als ik dit virus met jou kan delen en je huiswaarts keert met spectaculaire foto’s en een ervaring waar je nog vaak aan terugdenkt!

De afwisseling die geboden wordt, maakt deze reis tot een unieke beleving die je niet snel meer vergeet! IJsland blijft je verbazen, achter iedere bocht schuilt weer iets nieuws wat je zintuigen prikkelt. Ik neem je mee naar het mooiste wat IJsland te bieden heeft. Let’s click!

 

Praktisch

 • Voor deelname aan deze reis dien je over een normale gezondheid te beschikken.
 • We ontmoeten elkaar in Keflavik op 12 augustus 2023, op nader te bepalen tijdstip.
 • We houden rekening met allergieën en voedsel voorkeur. Deze ontvang ik graag van je.
 • De niet-fotograferende partner is meer dan welkom. We bezoeken veel authentieke ‘niet toeristische’ gebieden die zeer de moeite waard zijn.
 • Er zit veel afwisseling in het programma met tevens voldoende ruimte voor eigen tijd.
 • We bepalen samen als groep welke workshops ingezet worden, tenslotte is het voor jullie.
 • De IJslandse kroon is de valuta en je kan zowel met je creditcard en/of pinpas geld pinnen bij een bank.
 • Als je vroeger arriveert en je wenst hulp bij het boeken van een accommodatie, laat dit gerust even weten.
 • Het pakket betreft een landarrangement, de vlucht dient apart geboekt te worden. Wens je hier hulp bij dan helpen we je graag.

Klimaat
Het klimaat is ons gunstig gezind in deze tijd van het jaar. Op de site van klimaatinfo kun je veel nuttige informatie vinden. Deze tijd van het jaar maakt dat we lang daglicht hebben en dit dus volop kunnen benutten.

Accommodaties

Dag 1 t/m 2 guesthouse Fludir
https://gistingfludir.is/

Dag 3 Hveravellir
http://hveravellir.is/is/accommodation-2/

Dag 4 Gladheimar cottages
http://hveravellir.is/is/accommodation-2/

Dag 5 t/m 6 Myvatn Hlíd
https://gistingfludir.is/

Dag 7 t/m 8 Vagnsstadir guesthouse
https://gistingfludir.is/

Dag 9 t/m 12 Skammidalur guesthouse
https://gistingfludir.is/

 • STO Garant

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

 • VvKR

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 

 • Travelife

Travelmarks Photography voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

 

 • Trees for all

Wij investeren in duurzame bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo dragen we niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar ook aan betere leefomstandigheden en een toekomstperspectief. Juist voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Boek nu

. Wat mag je verwachten

Het ongerepte binnenland ‘Highland route’
Het mooiste van de Golden circle
Diamond beach, gletsjers en ijsmeren
De gekleurde bergen van Kerlingarfjöll
Het spectaculaire noorden met Námafjall
Zwarte stranden en spectaculaire rotsformaties
Privacy en cookies
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via de instellingen van uw webbrowser. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die mogelijk trackingtechnologieën gebruiken. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy en cookies voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound